Αρχική » Ψυχολογία » Εγκυμοσύνη : η σχέση μας είναι έτοιμη για ένα μωρό ;

Εγκυμοσύνη : η σχέση μας είναι έτοιμη για ένα μωρό ;

Δωμάτιο μωρού
Πάνες
Καθισματάκι αυτοκινήτου

Η σχέση σας όμως, είναι έτοιμη για ένα μωρό…….. ;

Τα περισσότερα ζευγάρια προετοιμάζονται για ένα μωρό διαβάζοντας άρθρα και βιβλία για το άλλαγμα και τη φροντίδα του, τον θηλασμό, το πώς να ετοιμάσουν το παιδικό δωμάτιο, τί αγορές πρέπει να κάνουν, για το κατάλληλο καρότσι και καθισματάκι αυτοκινήτου, και προετοιμασία του τοκετού. Πολύ λίγοι δίνουν αρκετό χρόνο για να μιλήσουν με τον σύντροφο τους σχετικά με τις αλλαγές που θα υποστεί η σχέση , επενδύοντας στην προετοιμασία της σχέσης τους.

Το πιο σημαντικό και απαραίτητο σπιτικό για το μωρό σας είναι η σχέση με τον σύντροφο σας.  Αυτή η σχέση παρέχει προστασία και ασφάλεια. Είναι το μέρος όπου το παιδί θα μάθει πολλά και θα εξελιχθεί. Αν είστε και τα πάτε καλά μεταξύ σας, αυτό το σπιτικό θα είναι ζεστό και φιλόξενο.

Οι έρευνες είναι σαφείς.

Περισσότερα από το 2/3 των ζευγαριών παρατηρούν σημαντική πτώση στην ικανοποίηση που βιώνουν στη σχέση τους, κατά τους 18 μήνες μετά τον τοκετό του παιδιού. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουν, λιγότερος χρόνος για συζητήσεις και οικειότητα, νέα οικονομικά και εργασιακά άγχη. Αλλάζουν από σύντροφοι σε γονείς, πατέρας , μητέρα. Και είναι πολύ εύκολο να χάσουν επαφή με τον σύντροφό τους και να απομακρυνθούν.

Ο αντίκτυπος των δυστυχισμένων γονέων είναι καταστροφικός για τα παιδιά. Έχει αρνητική επίδραση τόσο σε νοητική όσο και ψυχοσωματική ανάπτυξη.  Και αυτές οι αρνητικές επιρροές μπορούν να αποτραπούν. Καθοριστικής σημασίας είναι ο χρόνος που θα αφιερώσει το ζευγάρι τους μήνες πριν τον ερχομό του μωρού, με στόχο να βάλουν σε τάξη την σχέση-σπιτικό. Συχνά ζητούν και τη βοήθεια μας, επιλέγοντας εξειδικευμένα προγράμματα προετοιμασίας για την γονεικότητα. Μέσω αυτής της δουλειάς, αρκετά ζευγάρια κάνουν τη διαφορά  και μειώνουν τις πιθανότητες να γίνουν ένα από τα πολλά ζευγάρια τα οποία μετά την έλευση του μωρού, οδηγούν ή παρατηρούν την σχέση τους να οδεύει προς τον γκρεμό και τον εαυτό τους να αγγίζει προσωπικά, ψυχικά και σωματικά άκρα.

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.