Ποιοι είμαστε

Το eimaimaia.gr ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την Κωνσταντίνα Νούσια (Μαία, MSc, PhD (c)) με στόχο να παρέχει έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα και το πώς μπορεί μια γυναίκα να πετύχει ΦυτΜαΚ/Vbac (φυσικός τοκετός μετά από καισαρική – Vaginal birth after caesarian).

Το ίδιο όραμα για επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές και επαρκή ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας το μοιράζονται και άλλοι καταξιωμένοι επιστήμονες οι οποίοι ο καθένας στον τομέα ειδικότητάς του και πάντα με γνώμονα την επιστημονική τεκμηρίωση (evidence based), συνθέτουν τον ανανεωμένο χώρο του eimaimaia.gr.

Η επιστημονική μας ομάδα επιλέγει και σας μεταφέρει τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα, εμπειρίες και απόψεις καθώς και τη δυνατότητα να κλείσετε online συμβουλευτικές συνεδρίες σε μια άκρως ανανεωμένη πλατφόρμα.

Σύντομα στο eimaimaia.gr θα βρείτε ακόμα μια ολόφρεσκη σειρά προϊόντων, με την επωνυμία BIOBIRTH και την υπογραφή της Κωνσταντίνας Νούσια, που τόσο καλά γνωρίζει τη φροντίδα της νέας μαμάς.

Καλή σας ανάγνωση!

Επιστημονική ομάδα

Κωνσταντίνα Νούσια

Μαία, MSc, PhD ( c )

Ειδικευμένη στον Φυσιολογικό Τοκετό Μετά Από Καισαρική (ΦυΤΜΑΚ-VBAC)

Η Κωνσταντίνα Νούσια είναι Μαία, με πολυετή εμπειρία τόσο στον φυσιολογικό τοκετό, όσο και στον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (ΦυΤΜΑΚ/VBAC).

Υποψήφια Διδάκτωρ στο Ε.Κ.Π.Α. του τμήματος Ιατρικής, με ερευνητικό θέμα στο Ανθρώπινο Μικροβίωμα. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ο ένας στο πρόγραμμα σπουδών “Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή”, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο άλλος στο τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο “Προγεννητικός έλεγχος-Αντισύλληψη-Τοκετός”. Πτυχιούχος του τμήματος Μαιευτικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει παρακολουθήσει υπερηχογραφία, κοντά στον Κύπρο Νικολαίδη, στο King’s College Hospital – NHS Foundation.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε εξωτερική εργαστηριακή συνεργάτιδα και εκπαιδεύτρια, στο τμήμα Μαιευτικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας και στο τμήμα Νοσηλευτικής, του Τεχνολογικού Ιδρύματος Λαμίας.

Στην επαγγελματική της πορεία, έχει συνεργαστεί με μεγάλα μαιευτήρια και έχει συντροφεύσει με σεβασμό και αγάπη, χιλιάδες γυναίκες στους τοκετούς τους. Έχει πολυετή πείρα στους φυσιολογικούς τοκετούς μετά από καισαρικές τομές ΦυτΜαΚ/Vbac, αλλά και σε τοκετούς πρωτοτόκων με τη μέθοδο τοκετού στο νερό, καθώς και τοκετού στο σπίτι.

Στην ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβάνονται επιστημονικά άρθρα, σχετικά με τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (ΦυΤΜΑΚ/VBAC), την αντισύλληψη και την σεξουαλική υγεία. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Οι τρέχουσες ακαδημαϊκές έρευνες στις οποίες συμμετέχει, αφορούν την υπερηχογραφία στο ΦυΤΜΑΚ/VBAC και στην αίθουσα τοκετών, το ανθρώπινο μικροβίωμα και την αισθητηριακή ανάπτυξη του εμβρύου. Συγχρόνως, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και σε κάποια από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά blogs και blogs υγείας και παρουσιάζει σε τηλεοπτικές εκπομπές, θέματα για εγκύους και βρέφη. Επίσης έχει συμμετάσχει σε επιτροπές στη Βουλή των Ελλήνων, για θέματα που αφορούν την γυναικεία υγεία.

Οργανώνει και παρουσιάζει σεμινάρια, για γονείς και επαγγελματίες, για επιστημονικά θέματα που αφορούν τον φυσιολογικό τοκετό, τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρικές τομές (ΦυΤΜΑΚ/VBAC), το ανθρώπινο μικροβίωμα, τη θετική εμπειρία τοκετού, το προγεννητικό συμβόλαιο γονεϊκότητας, το birth trauma του τοκετού κ.α.

Επίσης, έχει λάβει πιστοποιήσεις για την αντιμετώπιση επείγοντος στη μαιευτική ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics), για την ανάνηψη νεογνού (Υποστήριξη της Ζωής του Νεογνού –Neonatal Life Support (NLS), για το πρόγραμμα “Πυελικό Έδαφος και Περίνεο κατά τον Τοκετό, για το Baby Massage από το International Association of Infant Massage (ΙΑΙΜ) κ.α.

Από τον Φεβρουάριο του 2018, έχει ιδρύσει την ιστοσελίδα Μητρότητας και Γυναικείας Υγείας, «Εimaimaia.gr». Ακόμα έχει δημιουργήσει μια βιολογική -bio- σειρά προϊόντων με την επωνυμία «BIO-BIRTH», για τη φροντίδα της νέας μαμάς και των βρεφών, θέματα για τα οποία έχει πολύ καλή γνώση και πολυετή εμπειρία.

Μαρία Τσαπρούνη


Pharmacist MSc,
Diplomat IBLM/BSLM,
BSc Human Nutrition and Dietetics

 

Η Μαρία είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής της Αθήνας και έχει εργαστεί στις εφημερίδες Μεσημβρινή και Ακρόπολις στη σύνταξη κοινωνικού και πολιτιστικού ρεπορτάζ. Το 2009 μετακομίζει στη Μεγάλη Βρετανία όπου και ξεκινά να φοιτά στη Φαρμακευτική και το 2013 ολοκληρώνει τις σπουδές αποκτώντας Master of Pharmacy στο University of Bradford. Κατά τη διάρκεια των σπουδών και της παραμονής της στη Βρετανία έχει εκπαιδευτεί ως φαρμακοποιός σε νοσοκομεία, κλινικές και κοινοτικά φαρμακεία. Συμμετείχε επίσης σε focused groups για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών στις σχολές υγείας με έμφαση στο team based learning.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στο «Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νοσημάτων- Ανδρέας Συγγρός», αποκτά άδεια άσκησης επαγγέλματος και αργότερα ξεκινά τη δική της επιχείρηση ως φαρμακοποιός. Παράλληλα παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών λαμβάνοντας πιστοποίηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σεμινάρια Παιδοψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα τελευταία δύο χρόνια το πάθος της και η συνεχής μελέτη πάνω στην επιστήμη της Διατροφής και συγκεκριμένα πάνω στα οφέλη της ολικής χορτοφαγίας την οδήγησε στο να ξεκινήσει το Bachelor in Human Nutrition and Dietetics από το University of Greenwich (σε εξέλιξη). Είναι μέλος των Plant Based Health Professionals UK, πιστοποιημενη σύμβουλος Lifestyle Medicine από το International Board of Lifestyle Medicine (IBLM) και το British Society of Lifestyle Medicine (BSLM). Έχει επίσης παρακολουθήσει το πρόγραμμα “Health Coaching για Επαγγελματίες Υγείας” από το κέντρο δια βίου μάθησης του ΕΚΠΑ προκειμένου να προσφέρει πιο αποτελεσματικες one-to-one υπηρεσίες συμβουλευτικης τόσο στην πρακτική της ως φαρμακοποιός όσο και στα πλαίσια του Lifestyle Medicine. Το όραμά της είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη (evidence based) ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης αλλά και η στροφή των υπηρεσιών υγείας προς ένα λιγότερο φαρμακοκεντρικό μοντέλο. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχόμενη επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση προκειμένου οι επιστήμονες υγείας να παρέχουν βέλτιστες υπηρεσίες στο κοινό, φροντίζει να παρακολουθεί διεθνή σεμινάρια και συνέδρια.

Γεώργιος Π. Χρούσος

Ο Γεώργιος Χρούσος είναι Καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2010 κατέχει την Εδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική (UNESCO Chair on Adolescent Health Care) τού ίδιου Πανεπιστημίου. Πρίν επιστρέψει στην Ελλάδα ήταν Διευθυντής του Tμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην Βηθεσδά της Πολιτείας του Maryland και καθηγητής της Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Χρούσος έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως για την έρευνά του στο μοριακό σύστημα  μετάδοσης του σήματος των γλυκοκορτικοειδών στο κύτταρο, στις νόσους του άξονα των επινεφριδίων και στους φυσιολογικούς και μοριακούς μηχανισμούς του στρες. Ο κ. Χρούσος έχει συνεισφέρει σημαντικά στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και η προσφορά του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες σε ένα φάσμα χρόνιων σύμπλοκων διαταραχών του ανθρώπου, όπως η κατάθλιψη, το μεταβολικό σύνδρομο και οι αυτοάνοσες παθήσεις.

Έχει συγγράψει πάνω από 750 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 70,000 επιστημονικές δημοσιεύσεις, μια αδιάψευστη μαρτυρία της σημασίας και επιρροής της έρευνάς του. Σύμφωνα με το Institute of Scientific Information, είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο (ISI highly cited) όχι μόνο στήν Κλινική Ιατρική, αλλά και στη Βιολογία και Βιοχημεία, και ο υψηλότερα αναφερόμενος κλινικός παιδίατρος και ενδοκρινολόγος παγκοσμίως. Με δείκτη Hirsch 133, ο κ. Χρούσος είναι ο μοναδικός Έλληνας ιατρός-επιστήμων που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ISI highly cited στην Κλινική Ιατρική, που εμπεριέχει τους 200 πλέον αναφερόμενους ιατρούς-επιστήμονες στον κόσμο.
 

Ο κ. Χρούσος είναι Master (Διδάσκαλος) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών  (American College of Physicians) και του Αμερικανικoύ Κολλεγίου Ενδοκρινολογίας (American College of Endocrinology) και Εταίρος (Fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (Royal College of Physicians, London, UK). Μεταξύ άλλων, είναι Επίτιμος Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων της Λιέγης, Βέλγιο, Ανκώνας, Ιταλία, και Πατρών Ελλάδας και επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Warwick, Coventry, UK.

Οκ.Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του,όπως το1987 Richard E. Weitzman Memorial Award, US Endocrine Society, το 1992 Superior Service Award, U.S. Public Health Service, τό 1997 Clinical Investigator Award, US Endocrine Society, το 1997 Hans Selye Award, Hans Selye Foundation, Montreal, Canada, το First Prize, 1999 Pharmacia-Upjohn International Award for Excellence in Published Clinical Research, US Endocrine Society, τo 1999 Novera Herbert Spector Award, International Society for Neuroimmunomodulation, Lugano, Switzerland, τo 2000 Henning Andersen Prize, European Society for Pediatric Endocrinology, Brussels, Belgium, τo 2002 Sir Edward Sharpey-Schafer Medal, British Endocrine Societies, τό 2006 Lifetime Achievement Award, International
Society for Psycho-Neuro-Endocrinology, Glasgow, UK, το 2007 Henning Andersen Prize, European Society for Pediatric Endocrinology, Helsinki, Finland, και το 2008 Geoffrey Harris Prize in Neuroendocrinology, European Society of Endocrinology, Berlin, Germany. Το 2011, ο κ. Χρούσος τιμήθηκε με το Αριστείο Μποδοσάκη. Το 2012, έλαβε το Albert Struyvenberg Medal της European Society of Clinical Investigation (ESCI). Το 2013 έλαβε τον τιτλο του Επιτίμου Καθηγητού στο Πανεπιστήμιο Warwick, UK. Υπήρξε Πρόεδρος της ESCI. Το 2014 έλαβε το Βραβείο Fred Conrad Koch, US Endocrine Society, και το πρώτο Βραβείο Γεώργιος Παπανικολάου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2011 κατείχε την Διακεκριμμένη Εδρα Τζών Κλούγκε στην Τεχνολογία και Κοινωνία, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου, Ουάσινγκτων, ΗΠΑ (Kluge Distinguished Chair in Technοlogy and Society, Library of Congress, USA).
 
Είναι εκλεγμένο μέλος του Ινστιτούτου Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (Institute of Medicine, The National Academy of Sciences, Washington, DC, USA) και της Ευρωπαικής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (Academia EuropaeaLondon, UK).
 
Στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, ο κ. Χρούσος διεύθυνε ένα από τα μεγαλύτερα
προγράμματα εκπαίδευσης στην Ενδοκρινολογία στον κόσμο και υποστήριξε την ακαδημαική σταδιοδρομία πάνω από 60 σήμερα διαπρεπών και βραβευμένων Ελλήνων και ξένων ιατρών–επιστημόνων. Μετά από 25 χρόνια διακεκριμμένης σταδιοδρομίας στις ΗΠΑ, όπου προσέφερε σημαντικά στην Επιστήμη και όπου εκπαίδευσε μια γενιά ηγετών, επέστρεψε στην πατρίδα του όπου ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στήν Ελληνική και Ευρωπαική Ιατρική Επιστήμη.

Dr. Χατζηπαναγής Έκτoρας

MD PD PhD

Ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής είναι πλαστικός χειρουργός και αναπληρωτής καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM).  Θεωρείται ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας στον τομέα της αιμάτωσης ιστών και της αγγειογένεσης, και έχει δημοσιεύσει μεγάλο όγκο εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας και επιρροής. Κατέχει επίσης πολλαπλές ευρεσιτεχνίες μεταξύ των οποίων και η πρωτοποριακή θεραπεία πλάσματος Hypoxia Preconditioned Plasma το 2014. Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανικού Βραβείου στη Βιοτεχνολογία το 2013 και το Βραβείο Science4Life το 2016.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Πτυχίο Ιατρικής, Πανεπιστήμιο του Cambridge
 • Διδακτορικό δίπλωμα στη Βιοϊατρική Μηχανική, University College, Λονδίνο (UCL, UK)
 • Εκπαιδεύση στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική, Νοσοκομείο Bogenhausen, Μόναχο
 • Μετεκπαίδευση στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική υπό την διάσημη αισθητικό-πλαστικό χειρουργό του Μονάχου, Dr. Constance Neuhann-Lorenz
 • Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου του Μονάχου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Ιδιωτικό Ιατρείο, Βούλα
 • Ιδιωτικό Ιατρείο, Κολωνάκι
 • Αναπληρωτής Καθηγητής πλαστικής χειρουργικής, Πολυτεχνείο Μονάχου, Γερμανία
 • Τμήμα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργκής, Κλινική ISAR, Μόναχο, Γερμανία
 • Κλινική Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, Κλινική Dr.med. C.Neuhann-Lorenz, Μόναχο, Γερμανία
 • Τμήμα Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, Νοσοκομείο Wesseling, Γερμανία
 • Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Κλινική AKADEMIKLINIKEN , Στοκχόλμη, Σουηδία
 • Τμήμα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργκής, Νοσοκομείο Bogenhausen, Μόναχο, Γερμανία
 • Τμήμα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργκής Και Βιοιατρική Μηχανική, 9ο Γενικό Νοσοκομείο, Σαγκάη, Κίνα
 • Τμήμα Γενικής Χειρουργκής & Μαστού, Νοσοκομείο Hinchingbrooke’s, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Τμήμα Αγγειοχειρουργικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Addenbrooke’s του Κέιμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 • Διεθνή Συνέδρια και Σεμινάρια Μετεκπαίδευσης στην Πλαστική Χειρουργική και πολλαπλές ευρεσιτεχνίες
 • Σημαντική εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική, Πλαστική Στήθους και Βλεφαροπλαστική
 • Διεθνώς Αναγνωρισμένος Επιστήμονας στον τομέα της Αιμάτωσης Ιστών και της Αγγειογένεσης

Θεωρείται ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας στον τομέα της αιμάτωσης ιστών και της αγγειογένεσης, και έχει δημοσιεύσει μεγάλο όγκο εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας και επιρροής. Κατέχει επίσης πολλαπλές ευρεσιτεχνίες μεταξύ των οποίων και η πρωτοποριακή θεραπεία πλάσματος Hypoxia Preconditioned το 2014.

dr-efthymios-papatzikis

Dr. Efthymios Papatzikis

Dr. Papatzikis is an Assistant Professor in Educational Neuroscience, fervently studying the field of brain development and perception through music and sound. He has been extensively trained in and worked on neuroscience and music education in many high profile institutions prior to joining CUD, including Harvard University (PostDoc in the Mind Brain and Education program), the University of East Anglia (PhD in Music Psychology), the UCL, Institute of Education, University of London and its adjunct centre of Educational Neuroscience (PostDoc lectureship) as well as the International Brain Research Organisation (PostDoc training in applied neuroscience and neuroimaging).

Dr. Papatzikis has experience in industry across Europe and the USA as an advisor and researcher, including roles as Education Development Advisor for the Botin Foundation, Spain; Neuroscience Advisor at Early Arts, UK; Neuroscience and Music Advisor for Early Years Programs at BBC, UK.

Dr. Papatzikis’ research interests are in educational neuroscience, infants and children’s neurobehavioral development through sound and music, educational development and special needs. His publications include:

 • Papatzikis, E. (2015) Investigating Rhythm and Heart Rate Changes in an Infants’ Music Education Course: A Case Study. Psychology of Music. Online First: DOI: 10.1177/030573x 5615584980.
 • Papadopoulou, S., Papatzikis, E. & Pliogou, V. (2015) Investigating Dyslexia through a Foreign Language Learning Setting: A Case Study. Polydromo, Periodical for Bilingualism and Multiculturalism in Education and Society, Vol. 8, pp. 7-16.
 • Papatzikis, E. (2014) Biological and Psychological Impact of Music on Newborns: Understanding the Claim. EarlyArts International Science Blog (http://earlyarts.co.uk/biological-psychological-impact-music-newborns-understanding-claim/; last accessed 4 September 2014).
 • Herbst, A. & Papatzikis, E. (2014) Cross-referencing Multimodal (Behavioural-EEG) Responses to Structural Elements: A Neurobehavioural Approach to Music and Emotions. In Forrest, D. & Del-Ben, L. (Eds), Peer-Reviewed Papers submitted at the International Society for Music Education (ISME) International Conference, Brazil. Conference Proceedings, pp. 107-108.
 • Papatzikis, E. (2014) Fostering Creativity in Music Communities: A Biological and Psychological Perspective. In C.Clouder (Ed.), Good Morning Creativity 3. Spain: Botin Foundation. ISBN: 978-84-15469-38-4.

Dr. Papatzikis is a registered member of the International Brain Research Organisation (IBRO), the Society for Education, Music and Psychology Research (SEMPRE), UK, and the International Society for Music Education (ISME). He is also a Fellow of the Higher Education Academy (FHEA), UK, and holds Qualified Teacher Status (QTS) with the National College for Teaching and Leadership, UK, and the Ministry of Education, Greece (QTS).

Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Το 2007 σε συνεργασία με τον Δρ. Σ. Παπασπυρόπουλο, έστησε την 1η πλατφόρμα Διαδικτυακής Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (www.feelwelltoday.com)  και είναι επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών έκτοτε.  Έχει διατελέσει επικεφαλής προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία και ομιλήτρια σε ακαδημίες και εφήβους αθλητικών ομίλων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης για θέματα άγχους απόδοσης, συγκρούσεις, διαχείριση θυμού και εξωσχολική βία.

Έχει εισηγήσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια ψυχικής υγείας και έχει κληθεί σαν ομιλήτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχικής Υγείας και τηλεματικών εφαρμογών, το πρόγραμμα Online EAP [ Η τεχνολογία και η συμβουλευτική κοντά στις εταιρείες και τους εργαζόμενους με ολοκληρωμένα προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης ] βραβεύθηκε ανάμεσα στις καλύτερες και πρωτοπόρες εργασίες.   

Βρίσκεται κοντά σε γονείς και εφήβους, με ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους γονέων & κηδεμόνων σχετικά με το άγχος των Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και τη διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών.

Έχει συνεργαστεί με εταιρείες για την αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού (ατόμων και ομάδων), την οργάνωση και βελτίωση επικοινωνίας ατόμων και οργανισμών, έχοντας ποικίλη διαπολιτισμική εμπειρία από Ελλάδα, Αγγλία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το 2011 έγραψε το πρώτο της βιβλίο «Με…χωρίζουν !» , ένας πρακτικός οδηγός με απλές ασκήσεις για χωρισμένους συζύγους που επιθυμούν να παραμείνουν σωστοί γονείς. Η αρθρογραφία της καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων ψυχικής υγείας σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ελληνικό και ξένο, γενικής και επιστημονικής ενημέρωσης.  Κριτικές παιδικών βιβλίων και ποιητικών συλλογών αποτελούν επιπλέον ενασχολήσεις της όπως και συνεχείς ενημερώσεις του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κοινού.

Είναι επιστημονικό μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας (ISMHO) , της εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Εθισμού, της  Αμερικανικής Κοινότητας Ψυχολόγων, της Διεθνούς Ένωσης Ιατρικής της Αναπαραγωγής (ASRM), και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου του Albert Ellis. 

Ναταλία Κουμπαρούλη


Λογοθεραπεύτρια -Ειδική Παιδαγωγός

Η Ναταλία Κουμπαρούλη έχει πραγματοποιήσει βασικές σπουδές Γλωσσολογίας ΒΑ (Hons) με κατεύθυνση στις επικοινωνιακές διαταραχές στο Πανεπιστήμιο Brock του Καναδά το 2003 και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές Ειδικής Αγωγής και Ένταξης (Master of Arts) στο Nottingham Trent University της Αγγλίας το 2011. Έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σχετικών με τον Αυτισμό, των διαταραχών φωνής και άρθρωσης καθώς και τραυλισμού. Από το 2003 εργάζεται στο χώρο της ειδικής αγωγής ως λογοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγός σε ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα με περιστατικά παιδιών αλλά και ενηλίκων.

Έχει εκπαιδευτεί μεταξύ άλλων στο γλωσσικό σύστημα ΜΑΚΑΤΟΝ και στο συμπεριφοριστικό πρόγραμμα ABA, στα προγράμματα Lidcombe και Palin-PCI για τον τραυλισμό. Στη θεραπευτική παρέμβαση χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το Συστήμα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS), το δομημένο σύστημα εκπαίδευσης οργάνωσης χρόνου (TEACCH) και τις Κοινωνικές Ιστορίες. Έχει ξεκινήσει την εκπαίδευσή της στη θεραπευτική μέθοδο Padovan. Έχει συνεργαστεί με το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα Αγαπώ τα Παιδιά που υλοποιείται από την Welfare Action Hellas, ενώ διαθέτει εμπειρία παράλληλης στήριξης και ένταξης σε παιδιά.

Αλεξάνδρα Π. Νούσια

Λουϊζα Μιχαλάκη

Κατερίνα Μπαλάσκα


BSc(Hons), RD, MSc, IBCLC

Είμαι η Κατερίνα Μπαλάσκα, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας – IBCLC. Σπούδασα Διατροφή και Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon στο Aberdeen της Σκωτίας και έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία στο πανεπιστήμιο του Bristol στην Αγγλία. Εξειδικεύθηκα στη διατροφική διαχείριση περιστατικών διατροφικών διαταραχών με το Diploma in Practitioner Skills for Eating Disorders από το παράρτημα του National Centre for Eating Disorders του UK στην Ελλάδα. Το 2012 πιστοποιήθηκα ως International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC)

Καναβός Γεώργιος


Ιατρός- Αιματολόγος

Ο Γιώργος Καναβός αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2002 με βαθμό Λίαν Καλώς. Ειδικεύθηκε αρχικά στο Αιματολογικό Τμήμα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Σωτηρία», και ακολούθως στο Αιματολογικό Εργαστήριο και Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».  Έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας Αιματολογίας τον Απρίλιο του 2012 και συνέχισε να εργάζεται στην ίδια κλινική έως το τέλος του ίδιου έτους.

Από τον Ιανουάριο του 2013, εργάζεται ως Υπεύθυνος Αιματολόγος του Αιματολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Πήξης-Αιμόστασης/Αιμοδοσίας στη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική «ΡΕΑ», που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, ενώ παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο σε κεντρική περιοχή της Αθήνας. Παρέχει υπηρεσίες Γενικής Αιματολογίας, καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες όσον αφορά τη Θρομβοεμβολική Νόσο, τις καταστάσεις Θρομβοφιλίας (κληρονομικής και επίκτητης) και την Αιματολογία της Κύησης (έλεγχος και αντιμετώπιση αιματολογικών αιτίων καθέξιν αποβολών, αναιμία και θρομβοπενία κατά την κύηση, αντιμετώπιση αλλοάνοσων καταστάσεων του εμβρύου/νεογνού, αντιμετώπιση αιμορραγίας κατά τον τοκετό, αντιμετώπιση αιματολογικών κακοηθειών κατά την κύηση)

Είναι παντρεμένος και έχει 2 γιους.

Email: giorgoskanavos@hotmail.cοm GKanavos@reamaternity.gr

Χρήστος Γιαπιτζάκης

Ιωάννης Μωυσίδης

Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Β. Κατσιβαρδάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16-07-1981, είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και διαμένει εις την Αθήνα εις το Δήμο Αθηναίων. (www.katsivardas-dimitriadou.gr)

Σπούδασε Νομικά στην Νομική Αθηνών Ε.Κ.Π.Α και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έκανε το πρώτο μεταπτυχιακό του, στην Πάντειο Σχολή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικός Πολιτισμός» (Αστικό, Διοικητικό, Ποινικό Δίκαιο, και η Ε.Σ.Δ.Α) και το δεύτερο μεταπτυχιακό του, στην Νομική Σχολή Αθηνών στο Δίκαιο της Πληροφορικής, Κοινωνιολογία του Δικαίου και Εκκλησιαστικό Δίκαιο (Ε.Κ.Π.Α)

Εκπαιδευθείς ως διαμεσολαβητής στην επίλυση ιδιωτικής φύσεως διαφορών, αστικού και εμπορικού δικαίου, κατά τον Ν3898/2010 κατ’ εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 1 του Ν.3898/2010 (Α’211).

Ξένες γλώσσες

Αγγλικά με πτυχίο από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση εξειδίκευσης στην Νομική Ορολογία

Δραστηριότητες

 • Διατέλεσε αιρετός διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (2006-2010). • Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Συγγραφή Βιβλίων

Έχει συγγράψει και παρουσιάσει τέσσερα βιβλία πολιτικού δοκιμίου, εκδόσεις Πελασγός με τους εξής τίτλους : 1) Εκτάκτως ειρημένα ή άλλως ωσεί παρόν στα τεκταινόμενα 2) Μεθ’ εαυτόν κατ’ αντιμωλίαν 3) Η ειρκτή του Ονείρου 4) Εύλαλη Μαριονέτα και 5) το πέμπτο βιβλίο του με τίτλο «Έθνος και Πατρίδα κατά το Σύνταγμα» εκδόσεις Αρναούτης

Συμμετείχε στην πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς με τίτλο «Πού πήγανε τα λεφτά ;» στον ΑΡΤ FM 90,6. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00 με 13.00, εκ του έτους 2015 έως και του Μαΐου 2017. • Αρθρογραφούσε στο περιοδικό Νέα Πολιτική, στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών και κατά καιρούς σε διάφορες άλλες Αθηναϊκές εφημερίδες

Συμμετείχε επίσης κάθε Δευτέρα στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή «ΕΝ ΠΛΩ» στην Στουγκάρδη της Γερμανίας με την Μαρία Κεμεντζετζίδου ( Ιούνιος 2018 έως Ιούνιο 2019).

Σήμερα

1) Παρουσιάζει Πολιτική – Νομική εκπομπή εις την τηλεόραση «High Tv» κάθε Παρασκευή 18. 30 με 19.00, με τίτλο «Ελλήνων Ανάνηψις»

2) Αρθρογραφεί τακτικά εις την εφημερίδα «Δημοκρατία» κάθε Τετάρτη εκάστης εβδομάδος και

3) Εις την εφημερίδα «ελεύθερη ώρα της Κυριακής» σε εβδομαδιαία τακτική βάση κάθε Κυριακή

4) Εις την εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» κάθε δεύτερη Τετάρτη και Ορθόδοξος τύπος κάθε δεύτερη Παρασκευή, άρα σε αμφότερες ανά 15 ημέρες, καθώς και εις την εφημερίδα Μακελειό κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Επαγγελματική Δράση

Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας αυτόνομα δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αριθ. 59 και Εμμανουήλ Μπενάκη αριθ. 5, με κυρίως επιστημονικό πεδίο, Αστικό, (οικογενειακό, ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό, εμπράγματο) Ποινικό Δίκαιο, (ενδοοικογενειακή βία, δίκαιο ανηλίκων, παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, οικονομικό έγκλημα), Εμπορικό Δίκαιο (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, εταιρικό, αξιόγραφα), Διοικητικό Δίκαιο (αιτήσεις ακυρώσεως, προσφυγές, αγωγές κατά του Δημοσίου, Πειθαρχικό δίκαιο).

Λοιπή Δράση

Είvαι μέλος στην Ένωση Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων Είναι Γενικός Γραμματέας του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών Συνιστά ακηδεμόνευτο όμιλο σκέψης (diesy.gr).

Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Ευρωπαϊκού Τύπου.

Eίvαι μέλος του Παρατηρητηρίου Μαιευτικής βίας, εκδηλώνοντας ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής εις την Θεολογία Αθηνών, με τίτλο «Η Θεολογία εις τον σύγχρονο Κόσμο» Ε.Κ.Π.Α (2019-2021) (το τρίτο μεταπτυχιακό).

Είναι υπό έκδοση το έκτο κατά σειρά βιβλίο του, με τίτλο : « Ο Χριστιανικός Χαρακτήρας του Συντάγματος» από τις εκδόσεις Πελασγός

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.