Αρχική » Εγκυμοσύνη / Τοκετός » Μπαμπάδες παρόντες στο τοκετό του μωρού τους

Μπαμπάδες παρόντες στο τοκετό του μωρού τους

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι μπαμπάδες είναι παρόντες στη γέννηση του παιδιού τους, ωστόσο σπάνια τους παρέχεται η κατάλληλη προετοιμασία, καθοδήγηση ή υποστήριξη για αυτόν τον ρόλο. 
Πως θα μπορούσαμε να εξοπλίσουμε τους μελλοντικούς πατέρες με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να παρέχουν υποστήριξη με θετικό αντίκτυπο στον εαυτό τους, την σύντροφό τους και το μωρό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και μετά?
 
Η συνεχής περιγεννητική υποστήριξη από συνοδό επιλογής της γυναίκας, συνδέεται με την καλύτερη υγεία τόσο για μωρά όσο και για τους γονείς, με μειωμένους μητρικούς θανάτους, λιγότερη ενδοοικογενειακή βία, λιγότερες διακοπές σχέσεων και γενικά πιο ευτυχισμένες και πιο ανθεκτικές οικογένειες.  
 
Η καλλιέργεια ομαδικότητας και η ενδυνάμωση της σχέσης των ζευγαριών στην περιγεννητική περίοδο ενισχύει τους οικογενειακούς δεσμούς και μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην ευρύτερη κοινότητα.  
Είναι σημαντικό για τους μπαμπάδες να έχουν πρόσβαση σε τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές και συναισθηματικές στρατηγικές υποστήριξης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προετοιμαστούν να καλωσορίσουν το νεογέννητο μωρό τους στον κόσμο.
 
Αν πραγματικά θέλουμε οι γυναίκες να λαμβάνουν τη βέλτιστη ποιότητα φροντίδας όσο αφορά στην αναπαραγωγική υγεία, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τους μπαμπάδες στη μετάβαση τους στην πατρότητα και να εκπαιδεύσουμε τους άντρες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους ως συνεργάτες, για την ευημερία ολόκληρης της οικογένειας.
 
Πολλοί, ειδικά όσοι γίνονται πατέρες για πρώτη φορά, δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι να βιώσουν τη γέννηση του παιδιού τους.
Γνωρίζουν ότι πρέπει να παρέχουν κάποια βοήθεια, αλλά δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην πράξη. Ως εκ τούτου μπορεί να βιώνουν αβεβαιότητα, αποκλεισμό, φόβο και απογοήτευση. Πολύ συχνά υπάρχουν επίσης συναισθήματα αδυναμίας, αχρηστίας και άγχους το οποία περιορίζονται σε περιπτώσεις που οι πατέρες συμμετέχουν ενεργά στην υποστήριξη της συντρόφου και του μωρού τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννησης και της πρώτης γονικής φροντίδας.
 
Οι μαίες και οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι περιγεννητικής φροντίδας μπορούν να ενσωματώσουν απλές και εύκολες μεθόδους στην επικοινωνία τους με τους γονείς , με σκοπό να συμβάλουν στη βελτίωση της εμπλοκής των αντρών σε όλη τη διαδικασία της γέννησης, από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τον τοκετό και από εκεί στην σταθεροποίηση ενός επιτυχημένου θηλασμού. Υποστηρικτικός σύντροφος πολλές φορές σημαίνει λιγότερες ιατρικές παρεμβάσεις, λιγότερη μαιευτική βία, λιγότερες πρόωρες αφίξεις στο νοσοκομείο, καλύτερα αποτελέσματα στην πορεία του θηλασμού και λιγότερες ρήξεις σχέσεων γύρω από τη γέννηση.
 
Πηγή: birthingdads

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Scroll to Top

    Σημαντική

    ενημέρωση

    Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.