Αρχική » Ψυχολογία » “Στην προσπάθεια να κάνουμε παιδί, χάθηκε το πάθος”

“Στην προσπάθεια να κάνουμε παιδί, χάθηκε το πάθος”

Τα συναισθήματα ματαίωσης και απογοήτευσης, το έντονο άγχος και η κακή επικοινωνία κυριαρχούν του ρομαντισμού που είχαν μεταξύ τους. Και βέβαια πέραν του ότι νοιώθουν ότι έχει δημιουργηθεί απόσταση μεταξύ τους, συχνά πυκνά δέχονται και ερωτήσεις από φίλους και συγγενείς. Ο συνδυασμός αυτός τους ωθεί σε συγκρούσεις μεταξύ τους. Καθώς αντί να στρέφεται ο ένας στον άλλον για στήριξη, λόγω της απώλειας του ρομαντισμού μεταξύ τους, αποφεύγουν να έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον.

Στην καθημερινή επαφή μας με ζευγάρια αυτό που βλέπουμε είναι ότι συνήθως ο άνδρας θέλει να κάνει τα πάντα για να λύσει το πρόβλημα ενώ η γυναίκα θεωρεί αυτή την τακτική του σαν μια απόδειξη ότι πια δεν την ακούει και δεν την καταλαβαίνει. Ίσως και περισσότερα από τα μισά ζευγάρια βιώνουν σημαντική μείωση των σεξουαλικών τους επαφών και όσο η θεραπεία παρατείνεται, τόσο μειώνονται οι επαφές. Η γυναίκα πνίγεται από αρνητικές σκέψεις για το σώμα της και τον εαυτό της ιδίως τις στιγμές που ο σύντροφος τους τολμάει να τις πλησιάσει όπως παλιότερα. Συχνά οι άνδρες φοβούνται ότι έχουν κάποιο πρόβλημα με την σεξουαλικότητά τους και ότι πλέον η σύντροφός τους δεν τους επιθυμεί.

Κι εκεί πρέπει να τους βοηθήσουμε να διατηρήσουν τον ρομαντισμό στην σχέση τους καθώς είναι σημαντική παράμετρος που πολλές φορές βοηθάει και σε ένα θετικό αποτέλεσμα στις προσπάθειές τους.

  • Είναι απαραίτητο να θυμούνται ότι ανήκουν στην ίδια ομάδα.
  • Να μάθουν να ακούν τον άλλον και να μην τον διακόπτουν όταν προσπαθεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του.
  •  Μεταξύ των θεραπειών πρέπει να κάνουν διαλείμματα για να μπορέσουν να δημιουργήσουν χώρο και χρόνο να ξαναβρούν την σχέση τους και να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο παρά με την υπογονιμότητα τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναρρώσουν από το πένθος και θα ξαναμπούν σε επόμενη προσπάθεια δυνατοί και κοντά ο ένας στον άλλον.
  • Πρέπει να ξεχωρίσουν τον έρωτα για αναπαραγωγή από τον έρωτα για την δική τους ευχαρίστηση. Γνωρίζουν τις γόνιμες ημέρες. Τις υπόλοιπες πρέπει να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους ότι μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και παλιότερα για να απολαύσουν ο ένας τον άλλον.
  • Τις ημέρες που κάνουν έρωτα για τη δική τους ευχαρίστηση, πρέπει να βγάλουν όλη τη δημιουργικότητά τους. Ιδίως τις περιόδους που προσπαθούν για παιδί, οι δικές τους στιγμές είναι πηγή ενέργειας και αγάπης.
  •  Συχνά βοηθάει να έχουν ξεχωριστό μέρος για τις ημέρες γονιμότητας και τις ημέρες έρωτα.

Στην σκέψη τους πρέπει να έχουν ότι το όνειρό τους είναι ακόμα ζωντανό και ότι μια ημέρα, με κάποιο τρόπο, θα βρουν το δρόμο για τη δική τους γονεικότητα.

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Scroll to Top

    Σημαντική

    ενημέρωση

    Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.