Αρχική » Μητρικό Γάλα » Σεξουαλική δυσλειτουργία των γυναικών μετά τον τοκετό! Πραγματικότητα ή μύθος;

Σεξουαλική δυσλειτουργία των γυναικών μετά τον τοκετό! Πραγματικότητα ή μύθος;

Μπαμπάδες αυτό το άρθρο απευθύνεται σε εσάς!

 
Όχι πια sex, μόνο φίλοι μετά την έλευση του μωρού σας;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ..!
Η σύντροφος σας δεν επιθυμεί sex, αλλά μήπως πολύ σημαντικοί λόγοι την αποθαρρύνουν;
Ο κ. Θάνος Ασκητής μου είχε αναφέρει ότι το πρώτο παιδί είναι η βάση του διαζυγίου…
Αυτό που γνωρίζω συζητώντας με πολλές γυναίκες είναι ότι Η Δυσαρέσκεια είναι ένα μέσο αντισύλληψης, ενώ η Ευγνωμοσύνη προς τον /την σύντροφο μας είναι μέγα αφροδισιακό”
Γι’ αυτό η κατανόηση από την δική σας πλευρά των δυσκολιών που αντιμετωπίζει στην περίοδο της λοχείας είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να μην χαλάσει η πολύτιμη σχέση σας!
Ας ρίξουμε λοιπόν μια μάτια στους βασικότερους λόγους :

Εξάντληση

Οι ατελείωτες ώρες θηλασμού και αϋπνίας οδηγούν τις γυναίκες να μην έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το sex… Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι εάν είχαν έναν ήρεμο ύπνο για λίγες ώρες το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον θα ξυπνούσε… Επίσης, οργανικά προβλήματα όπως χαμηλός σίδηρος ή αιματοκρίτης, ψυχολογικές μεταβολές λόγω των ορμονών και επίσης, το τρέξιμο όλη μέρα -εάν υπάρχει και δεύτερο παιδί- φτάνει τις γυναίκες αργά την ημέρα σε πλήρη εξάντληση.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Υπάρχουν λύσεις.
Μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια ενός κοντινού ή οικογενειακού προσώπου. Μπορεί να αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού ή να ξεκουράζει αναλαμβάνοντας για λίγες ώρες την φροντίδα του μωρού. Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα, προσλάβετε μια βοηθό μητρότητας που θα φροντίζει κάποιες ώρες το μωρό…
Και μην ξεχνάτε, είστε ο πατέρας του, μπορείτε και εσείς να το ηρεμήσετε, να το αλλάξετε και να το κάνετε μπάνιο. Δοκιμάστε το τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα. Ο *χαζομπαμπάς* είναι ο ομορφότερος ρόλος της ζωή σας! Απολαύστε τον μαζί με την σύντροφο σας!

 Επιλόχεια Κατάθλιψη

Εάν η σύντροφός σας υποφέρει από επιλόχεια κατάθλιψη, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή της, την ψυχική και σωματική της ενέργεια και φυσικά την Libido της (σεξουαλική ορμή). Δυστυχώς, μετά τον τοκετό υποφέρουν πολλές γυναίκες από θλίψη (maternity blues) ή επιλόχεια κατάθλιψη.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Εάν η σύντροφός σας πάσχει από κατάθλιψη ή υποψιάζεστε ότι μπορεί να πάσχει, ίσως ήρθε η ώρα να πάρετε κάποια επαγγελματική βοήθεια. Ρωτήστε επαγγελματία υγείας (μαιευτήρα, μαία, ψυχίατρο, ψυχολόγο) και στηρίξτε την σύντροφο σας σε αυτό το δύσκολο ταξίδι που βιώνει.

Φοβάται την επώδυνη σεξουαλική επαφή

Δυστυχώς μια περινεοτομία μπορεί να δώσει στις γυναίκες σωματικό πόνο στην περιοχή. Πολλές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες μπορεί η γυναίκα να βιώνει φόβο μη προκαλέσει κάποια βλάβη *εκεί κάτω*… Επίσης, μια άλλη παράμετρος είναι η έντονη ανησυχία για το πως φαίνεται όλη η περιοχή!
Αρα, η ψυχολογική επιβάρυνση που έχει και βιώνει η σύντροφος σας μπορεί να την οδηγήσει να «προκαλέσει» τον πόνο κατά την διάρκεια της επαφής σας και κατά επέκταση να επιφέρει άρνηση για sex..
Μπορεί να σας εκπλήσσει το γεγονός, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι οι μητέρες που υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό δυσπαρευνία δηλαδη επώδυνη σεξουαλική επαφή (40,7%) από εκείνες που βίωσαν κολπικό τοκετό (26,2%) (Klein MC, et al.)

Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Μια καλή ιδέα είναι να της πείτε να το συζητήσει με την μαία της και να κάνει ειδικές ασκήσεις και μασάζ στην περιοχή του περινέου. Εκτός από αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα υπομονετικοί μαζί της. Πείτε της ότι θα είστε έτοιμος όταν αυτή νιώσει έτοιμη. Το sex δεν είναι πάντα κολπική διείσδυση! Τα χάδια στο δέρμα που είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας, μπορεί να φέρει αγάπη και αρμονία ανάμεσα σας! Όταν αποφασίσετε να έχετε ερωτική επαφή μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα λιπαντικό εάν κρίνετε ;ότι σας χρειάζεται και να μιλάτε για το πως νιώθετε.

Ο θηλασμός

Θα μου πείτε τι σχέση έχει ο θηλασμός με το sex; Οι ορμόνες που βοηθούν την παραγωγή του γάλατος και εμποδίζουν τις περισσότερες φορές την ωορρηξία είναι ορμόνες που εμποδίζουν και αποδυναμώνουν την γυναικεία Libido. Έτσι η σύντροφος σας μπορεί να έχει κολπική ξηρότητα και καθόλου όρεξη για sex γιατί η Libido της έχει πάει διακοπές …!
Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Παρακαλώ, μην ζητήστε από τον σύντροφό σας να διακόψει τον θηλασμό για χάρη της σεξουαλικής σας ζωής! Η λίμπιντο θα επιστρέψει όταν οι ορμόνες επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα -αρκετά υψηλά ώστε να ξεκινήσει η ωορρηξία και πάλι η έμμηνος ρύση. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξετε τον θηλασμό γιατί θέτει γερά θεμέλια στην υγεία του μωρού σας για το υπόλοιπο της ζωής του, το προστατεύει από ασθένειες και περιέχει πολλά υπέροχα συστατικά.
Επίσης φροντίστε την κολπική ξηρότητα με λιπαντικό και δείξτε ΥΠΟΜΟΝΗ! Το αρσενικό διεγείρεται κατά μέσο όρο σε δύο λεπτά ενώ η γυναίκα μπορεί να χρειαστεί και 20 min! Ασχοληθείτε με το σώμα της, μη δείχνοντας ότι σας ενοχλούν τα εναπομείναντα κιλά εγκυμοσύνης πάνω της και αφήστε την διείσδυση για το τέλος!

Χαμηλή αυτοεκτίμηση!

Κύριοι μου πράγματι… Ακόμη και η Angelina Jolie μπορεί να το πάθει! Μετά από μια εγκυμοσύνη και εναπόθεση περιττών κιλών κάθε γυναίκα νιώθει ότι έχει αλλάξει το σχήμα του σώματος της και σίγουρα δεν νιώθει ιδιαίτερα κολακευμένη από αυτό! Πόσο μάλλον να νιώσουν σέξι με τον εαυτό τους. Και σε όλα αυτά προστίθενται και τα σχόλια φίλων όπως «Σου έμειναν τελικά κάποια κιλά… Δεν πειράζει είσαι μανούλα τώρα και αυτό είναι το τίμημα..» κτλ.
Πως μπορείτε να βοηθήσετε;
Το σημαντικό είναι να της λέτε πόσο όμορφη είναι! Ο σύζυγος μου συνήθιζε να λέει ότι μοιάζω στην Μόνικα Μπελούτσι εκείνη ακριβώς τη στιγμή παρά ποτέ άλλοτε. Ένιωθα αμήχανα με το σώμα μου στην περίοδο λοχείας μου, αλλά τα μάτια του μου έλεγαν ότι το πίστευε… Θυμάμαι με τρυφερότητα την ενθάρρυνση του αυτή!
Επίσης, μην αποφεύγετε να αγγίζετε το σώμα της, να της κάνετε μασάζ, να ακουμπάτε τρυφερά τα μαλλιά της και να της λέτε με την γλώσσα του σώματος ότι ακόμα την αγαπάτε όσο και να έχει αλλάξει..!
Σημαντικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τον ομόφυλό σας Jason Julius, είναι σαν να γνωρίζει καλά νομίζω το γυναικείο μυαλό!
Κλείνοντας θα προσπαθήσω να δώσω κάποια ακόμα Tips:
1) Υπομονή στο sex με την σύντροφο σας γιατί η βιασύνη θα σας απομακρύνει σεξουαλικά
2) Δείξτε κατανόηση για το πως μπορεί να νιώθει. Η δυσαρέσκεια απομακρύνει, το ενδιαφέρον ενθαρρύνει…
3) Τα μωρά σας είναι σπουδαία λαγωνικά και σας μυρίζονται όταν πλησιάζετε την αγαπημένη τους μαμά… πάτε εσείς σε αυτά όταν κλάψουν και όχι η σύντροφος σας
4) τέλος παρακολουθήστε μαζί σεμινάρια γονεϊκότητας ώστε να είστε ενήμεροι για τις αλλαγές που θα σας συμβούν στην ζωή σας μετά την έλευση του πολύτιμου μωρού σας!
Καλή επιτυχία!
Δείτε επίσης: Σεξ και εγκυμοσύνη. 7+1 ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε
Θέλετε να μάθετε περισσότερα; A comparison of urinary and sexual outcomes in women experiencing vaginal and Caesarean births.
 
Πρώτη δημοσίευση eimaimama.gr

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.