Αρχική » Παιδί » Δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά

Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο ή την Κόλαση;

 

Επειδή μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, έχει μεγαλώσει με το “κι εμείς που φάγαμε και καμιά, τι πάθαμε;” και το “το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο”… Διαβάστε παρακάτω το δεκάλογο κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.

Δίκτυο για την πρόληψη και καταπολέμηση της σωματικής βίας στα παιδιά
1. Τα παιδιά όπως και οι μεγάλοι, έχουν δικαίωμα στην προστασία απο κάθε μορφή βίας. Η σωματική τιμωρία ειναι μια μορφή βίας.

2. Το ξύλο, το χαστούκι, το τράβηγμα αυτιού και γενικά η επιβολή σωματικού πόνου στο παιδί ειναι μορφές σωματικής τιμωρίας και πλέον δεν επιτρέπονται απο το νόμο (Ν.3500/06,αρθρο 4).

3. Κανενα πρόσωπο που έχει στην ευθύνη του ένα παιδί δεν έχει δικαίωμα να του επιβάλλει σωματική τιμωρία.
4. Οι γονείς έχουν την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους και οφείλουν να τα μεγαλώσουν χωρίς να χρησιμοποιούν βία σε βάρος τους και να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους.

5. Η σωματική τιμωρία θίγει την προσωπικότητα του παιδιού.

6. Η σωματική τιμωρία δεν ειναι αποτελεσματικό μέσο διαπαιδαγώγησης.

7. Ένα παιδί που μεγαλώνει με ξύλο, μαθαίνει να λύνει τα προβλήματα του με βίαιο τρόπο και είναι πιθανό να ασκήσει βία σε άλλους αργότερα.

8. Η σωματική τιμωρία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μορφές κακοποιήσης.

9. Ο διάλογος και η μη βίαιη διαπαιδαγώγηση είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνει ένα παιδί τους κανόνες και τα όρια που χρειάζεται στη ζωή του.

10. Είναι στο χέρι μας να βγάλουμε το ξύλο και τη βία απο τη ζωή των παιδιών.

Δείτε περισσότερα: Δίκτυο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιάΜια πρόσκληση ψυχοθεραπευτική για την προαγωγή της ασφαλούς σχέσης μητέρας -βρέφους

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.