Αρχική » Επικαιρότητα » Αυστραλιανό εμβόλιο κατά του COVID-19 προκάλεσε ψευδώς θετικά τεστ για HIV

Αυστραλιανό εμβόλιο κατά του COVID-19 προκάλεσε ψευδώς θετικά τεστ για HIV

Καθημερινά  άπειρα άρθρα βγαίνουν για τα εμβόλια κατά του COVID-19

 Γιατί ένα αυστραλιανό εμβόλιο κατά του  COVID-19 προκάλεσε ψευδώς θετικά τεστ HIV;

Αυστραλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ακύρωσαν μια παραγγελία για περίπου 51 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ένα αυστραλιανό εμβόλιο COVID-19 που είχε δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές εγκαταλείπεται αφού οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι προκάλεσε ψευδώς θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις για HIV.

Την Παρασκευή (11 Δεκεμβρίου), Αυστραλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ακυρώσαν μια παραγγελία για περίπου 51 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Queensland και την CSL Ltd., μια τοπική εταιρεία βιοτεχνολογίας, σύμφωνα με τους The New York Times. .

Σε μια πρώιμη δοκιμή με 216 συμμετέχοντες, το εμβόλιο φάνηκε να είναι ασφαλές και να παράγει μια ισχυρή ανοσοαπόκριση έναντι του COVID-19, σύμφωνα με δήλωση του CSL. Ωστόσο, ορισμένοι εθελοντές εδειξαν ψευδως θετικοί στην εξέταση για τον ιό HIV το γεγονός αυτό υπονόμεψε την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, ανέφεραν οι Times.

“[Το εμβόλιο] ήταν πιθανό να λειτουργήσει. Αλλά ξέραμε ότι δεν θέλαμε να έχουμε προβλήματα με άλλες εξετάσεις αργότερα και αυτό το ψευδώς θετικό τεστ μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και έλλειψη εμπιστοσύνης στους εμβολιασμένους ανθρώπους”, ανέφερε ο  Brendan Murphy, γραμματέας του Υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας, στο BBC.

Το εμβόλιο περιείχε μικρά θραύσματα μιας πρωτεΐνης HIV, τα οποία βοήθησαν στη σταθεροποίηση του εμβολίου. Μερικοί από τους συμμετέχοντες ανέπτυξαν αντισώματα έναντι αυτών των θραυσμάτων και αυτά τα αντισώματα προκάλεσαν ψευδώς θετικά αποτελέσματα σε ορισμένες εξετάσεις HIV.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος το εμβόλιο να προκαλέσει μόλυνση από τον ιό HIV, επειδή περιέχει αβλαβή θραύσματα του ιού.

Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν ενημερωθεί ότι ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποια αντισώματα σε αυτό το τμήμα του εμβολίου, “αλλά ήταν απροσδόκητο ότι τα επίπεδα [των αντισωμάτων] που προκαλούνται θα επηρεάζαν το τεστ για HIV”, ανέφερε η δήλωση CSL.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις παραγγελίες άλλων εμβολίων COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων που έγιναν από την AstraZeneca και τη Novavax, ανέφεραν οι Times.

Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Live Science.

https://www.livescience.com/australia-covid-19-vaccine-false-positive-hiv-tests.html?utm_source=notification

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.