Αρχική » Επικαιρότητα » Μαιευτική Βία διαδικτυακή συζήτησή Τετάρτη 9/12.

Μαιευτική Βία διαδικτυακή συζήτησή Τετάρτη 9/12.

Την Τετάρτη 9/12/2020 στις 17:00, στο πλαίσιο των 16 Ημερών Ακτιβισμού Κατά της Έμφυλης Βίας, η ομάδα του προγράμματος Postnatal Care & Support που υλοποιεί το SolidarityNow σε συνεργασία με την ΜΑΘ-Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης  προσκαλεί την πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μαιευτικής Βίας Ελλάδας OVO – ΗELLAS, μαία Κωνσταντίνα Νούσια, σε μία συζήτηση με θέμα τη μαιευτική βία στην Ελλάδα σήμερα.

Η μαιευτική βία αποτελεί μία συχνή μορφή βίας κατά των γυναικών που όμως μόνο πρόσφατα άρχισε να συζητείται ανοιχτά. Στη συνάντησή μας θα μιλήσουμε αναλυτικά για το τι σημαίνει μαιευτική βία και τον αντίκτυπο που έχει στη μητέρα, το βρέφος και την οικογένεια. Μέσα από τη συζήτηση, επιδιώκουμε την ενδυνάμωση όλων των γυναικών, έτσι ώστε οι ίδιες να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την μητρότητα. 

To SolidarityNow αποτελεί μία μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ώστε να ξαναχτίσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια και προοπτικές. Η οργάνωση λειτουργεί 3 Κέντρα Αλληλεγγύης για ευάλωτους πληθυσμούς, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους χωρίς διακρίσεις, ενδυναμώνει τα ασυνόδευτα ανήλικα, διοργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις ενσωμάτωσης και παρέχει υποστήριξη για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Από τον Αύγουστο του 2020 Το SolidarityNow σε συνεργασία με την ΜΑΘ-Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης,  υλοποιεί το πρόγραμμα Postnatal Care & Support. Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης σε μέλλουσες και νέες μητέρες εστιάζοντας στην ενδυνάμωση και την βελτίωση της ποιότητας υγείας τους.

Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε ανοιχτά για τη λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία που βιώνουν οι γυναίκες ακόμη και στο μαιευτικό χώρο. 

Ημερομηνία συζήτησης: Τετάρτη 09/12/2020 ώρα 17:00

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα του zoom. Μπορείτε να συνδεθείτε ακολουθώντας το παρακάτω link:

https://us02web.zoom.us/j/88664821825?pwd=NTh6d3llZjIxZWxsTDNJUXhkcFhQUT09

Meeting ID: 8866482, Passcode: 527514 

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Scroll to Top

    Σημαντική

    ενημέρωση

    Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.