Αρχική » Εγκυμοσύνη / Τοκετός » Β. Κελλάρης: Ο γιατρός που δίνει χαρά και “Zωή” σε οικογένειες. Be-Live!

Β. Κελλάρης: Ο γιατρός που δίνει χαρά και “Zωή” σε οικογένειες. Be-Live!

Χαιρόμαστε  κύριε Κελλάρη που μας δίνεται την ευκαιρία στο  eimaimaia.gr να γνωρίσουμε τόσο εσάς, αλλά και το έργο σας στη Be-Live. Πείτε μας λίγα λόγια για την σημαντική ως τώρα πορεία σας, στο στίβο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

>

Η αλήθεια είναι ότι γνώρισα την ιατρική στο άμεσο περιβάλλον μου, εφόσον ο πατέρας μου ήταν γιατρός και μάλιστα μαιευτήρας-γυναικολόγος και μοιράστηκα με αυτόν την ίδια αγάπη για το επάγγελμά μου. Επιπλέον, πάντοτε με κέρδιζε η ιδέα του να έχω την ευκαιρία να βοηθάω ανθρώπους. Η επαγγελματική μου εμπειρία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, ενώ η εξέλιξή μου ως μαιευτήρας-γυναικολόγος αναπαραγωγής ακολουθεί την εξελικτική πορεία του μαιευτηρίου, του οποίου σήμερα έχω την τιμή να είμαι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Διατηρώ επίσης το Ιδιωτικό μου Ιατρείο.
Εγώ και η ομάδα μου είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και τα ζευγάρια που μας επισκέπτονται, ενώ η γνώση και η εμπειρία είναι τα εφόδια με τα οποία μπορούμε να συμβουλεύουμε την κάθε γυναίκα,
μετά από λεπτομερή εξέταση του ιστορικού της.
Έχω επιλέξει να ασχολούμαι κυρίως με τον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έναν τομέα που βρίσκω ιδιαίτερα συναρπαστικό τόσο εξαιτίας του αυξανόμενου προβλήματος της υπογονιμότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια όσο και των αλματωδών εξελίξεων που αφορούν στη συγκεκριμένη εξειδίκευση και τις οποίες οι Έλληνες γυναικολόγοι Αναπαραγωγής ακολουθούμε και εφαρμόζουμε παρέχοντας διαρκώς βέλτιστες υπηρεσίες με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να στέκομαι κοντά στο ζευγάρι και να το βοηθάω να βρει λύση και να ζήσει το όνειρό του. Θέλω να είμαι ανθρώπινος και αισιόδοξος αλλά και απόλυτα ειλικρινής και ψύχραιμος. Ο ρόλος μου είναι γεμάτος προκλήσεις, μιας και καλούμαι να βοηθήσω να επιτευχθεί ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα των περισσότερων γυναικών και ζευγαριών. Η ικανοποίηση που λαμβάνω καθημερινά από τη χαρά τους είναι η απόλυτη δικαίωση.
Πώς ξεκίνησε το όραμα σας για την Be-Live? Σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η εξαιρετική  προσπάθεια;

..

Η Be-live είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης ενός ονείρου δικού μου και του συναδέλφου μου Χάρη Χηνιάδη, το οποίο έγινε πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 2019. Σκοπός της Be-live είναι να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί, αναγνωρίζοντας την οικονομική δυσκολία που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιλέγοντας να υποβληθούν σε εξωσωματική. Έτσι ξεκίνησε ένα προσωπικό στοίχημα και για τους δυο μας, το αποτέλεσμα του οποίου είναι άκρως ικανοποιητικό. Η αισιοδοξία, η επιμονή και η αγάπη για το εγχείρημά μας αλλά και η εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση και την εξέλιξη του δικού μας ονείρου ήταν τα βασικά συστατικά της επιτυχίας της Be-Live. Έμπειροι επαγγελματίες από διαφορετικά πεδία της επιστήμης αποτέλεσαν τον αρχικό μας πυρήνα, ενώ πλήθος υποστηρικτών και εθελοντών μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν την ομάδα μας. Γιατροί από όλη την Ελλάδα μας υποστηρίζουν έμπρακτα, ενώ έχουμε αναπτύξει συνεργασία με περισσότερες από 6 μεγάλες Μονάδες Εξωσωματικής. Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω το ρόλο των χορηγών μας.
Κελλάρης Βασίλειος added a new photo —... - Κελλάρης Βασίλειος | Facebook
Γνωρίζουμε ότι έχετε κάνει ήδη 10 οικογένειες ευτυχισμένες,  χαρίζοντας τους χαρά και Ζωή στις οικογένειες τους.  Πώς σας κάνει να αισθάνεστε το γεγονός αυτό; 

.

Πριν ενάμιση χρόνο ιδρύσαμε την Be-Live προκειμένου να αγγίξουμε το όραμά μας: τη συνεισφορά μας στη μείωση της υπογεννητικότητας, ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας και την κατάκτηση του ονείρου της οικογένειας μέσω υποστήριξης των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων. Λίγο πριν η Be-Live κλείσει τα δύο της χρόνια, έχουν γεννηθεί περισσότερα από δεκατέσσερα υγιέστατα μωρά με τη συνεισφορά της Be-Live, αριθμός που όχι μόνο δικαιώνει τις αρχικές μας δεσμεύσεις αλλά και ξεπερνά κάθε προσδοκία μας.
Η στιγμή που πραγματοποιείται το όνειρο της μητρότητας για μία γυναίκα δεν περιγράφεται. Δεν περιγράφεται επίσης η χαρά της δικής μας συνεισφοράς σε συνανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Συναίσθημα ευτυχίας και πληρότητας που μας γεμίζει ως γιατρούς και κυρίως ως ανθρώπους. Συναίσθημα ικανοποίησης για την πραγματοποίηση της αρχικής μας δέσμευσης.
Με μεγάλη χαρά εκτιμούμε την απέραντη συνεισφορά της ομάδας της Be-Live και την ανταπόκριση των εθελοντών συναδέλφων-ιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας, χορηγών και πολλών φίλων. Συνεχίζουμε με χαμόγελο και ακόμα περισσότερη ενέργεια.

.Υπάρχουν κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα του Be-Live;.

 

Ασφαλώς και έπρεπε να οριστούν κάποια κριτήρια ώστε να μπορέσει ένα ζευγάρι να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Be-Live. Έτσι λοιπόν δίνεται προτεραιότητα σε ζευγάρια που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν αποκτήσει άλλο παιδί και των οποίων τα μέλη έχουν φυσικά λευκό ποινικό μητρώο, λαμβάνουμε υπόψη δηλαδή κοινωνικά κριτήρια. Επιπλέον, υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, περιορισμός δηλαδή στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας. Υπάρχει επίσης επιτροπή η οποία εξετάζει τα Ιατρικά κριτήρια όπως ηλικία και αναπαραγωγικό δυναμικό.
Τέλος, προτεραιότητα δίνεται σε γυναίκες ή άντρες που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπείες που μειώνουν σημαντικά το μελλοντικό αναπαραγωγικό τους δυναμικό, όπως χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.
Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της σύγχρονης γυναικολογίας. - YouTube
Ποιό το μήνυμα σας προς τις γυναίκες που ποθούν ένα παιδί, βιώνουν οικονομικές δυσκολίες αλλά και υπογονιμότητα;
Να μην απογοητεύονται. Κυρίως, να ενημερώνονται σωστά από εξειδικευμένους γιατρούς και κέντρα γονιμότητας. Επίσης, να πιστεύουν στην επιστήμη και τις εξελίξεις που παρουσιάζει συνεχώς στον τομέα της αντιμετώπισης της υπογονιμότητας και των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Πέρα όμως από την επιστήμη υπάρχει και ο παράγοντας ανθρωπιά και εδώ έρχεται να βοηθήσει η Be-Live. Παροτρύνουμε λοιπόν τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να εξετάσουν κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα της Be-Live και να κάνουν αίτηση ώστε να βοηθηθούν από την ομάδα μας. Οι άνθρωποι της Be-live είμαστε εδώ και θα υποστηρίξομε, κάνοντας πράξη την αρχική μας δέσμευση.
Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε δύναμη στο έργο σας!
Εγώ σας ευχαριστώ, εύχομαι υγεία!

 

https://be-live.gr/

                                    https://www.youtube.com/channel/UC5MsXGB9J79fDiE2Da4GAgQ/

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.