Αρχική » Θηλασμός » COVID-19. Πρόληψη με παγωτό από μητρικό γάλα, προτείνουν ερευνητές

COVID-19. Πρόληψη με παγωτό από μητρικό γάλα, προτείνουν ερευνητές

 Πως θα αντιδρούσατε αν σας πρόσφεραν παγωτό με γεύση σοκολάτας ή φράουλας και σας έλεγαν ότι μπορεί να αναρρώσετε ταχύτερα από το covid-19;
.
 Ακόμη καλύτερα, αν σας ενημέρωναν ότι τρώγοντας το παγωτό, που έχει φτιαχτεί από μητρικό γάλα μητέρων που ήδη έχουν νοσήσει από το covid-19, θα λειτουργούσε προληπτικά και θα είχατε ένα όπλο για την αντιμετώπιση του ιού;
.
Ο Hans van Goudoever, επικεφαλής του Emma Children’s Hospital, στο Amsterdam πρωτοπορεί και το κάνει ήδη πράξη.
  Έρευνες από το νοσοκομείο όπου εργάζεται και άλλα ινστιτούτα, έδειξαν ότι στο μητρικό γάλα από θηλάζουσες γυναίκες που νόσησαν στο παρελθόν περιέχει αρκετά  αντισώματα κατά του ιού SARS-COV2. Τα αντισώματα μετά την παστερίωση του γάλακτος εξακολουθούν να υπάρχουν..«Τα αντισώματα φαίνεται να βρίσκονται στο μητρικό γάλα, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο νομίζαμε, ακόμη και έως έξι μήνες μετά τη μόλυνση. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό νέο », αναφέρει ο Van Goudoever.
.
 Ο σκοπός των ερευνών είναι να χρησιμοποιηθεί το μητρικό γάλα ως μέθοδος πρόληψης κατά του κορονοϊού, όπως για παράδειγμα με τη μορφή παγωτών με πρόσθετη γεύση. Γιατί αν χρειαζόμαστε έτοιμα αντισώματα κατά του ιού το μητρικό γάλα τα έχει!
.
  Όπως αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου Van Goudoever: «Το πρόγραμμά μας, καθυστέρησε κατά ένα μήνα επειδή έπρεπε να περιμένουμε την έγκριση από την επιτροπή ιατρικής δεοντολογίας. Η επιτροπή μας έδωσε το πράσινο φως, υπό την προϋπόθεση ότι στις γυναίκες που θέλουν να δωρίσουν το γάλα τους θα έχουν τουλάχιστον μια εβδομάδα για να το σκεφτούν πριν πουν οριστικά «ναι» ή «όχι». Υποθέτουμε ότι σχεδόν 7.500 γυναίκες που έχουν εγγραφεί σε εμάς, το έκαναν γιατί ήθελαν να προσφέρουν το γάλα τους για καλό σκοπό. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες υποψήφιες που θα θέλουν να δωρίσουν το γάλα τους», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών.

.

 Την επόμενη εβδομάδα, μητρικό γάλα, 100ml ανά συμμετέχοντα, θα συλλέγεται και θα αποθηκεύεται. «Στις περισσότερες περιπτώσεις συλλέγουμε το μητρικό γάλα στο σπίτι, αλλά έχουμε δημιουργήσει και στο νοσοκομείο μας ένα ειδικό χώρο, όπου οι γυναίκες μπορούν να παραδώσουν οι ίδιες το γάλα τους».
.
 Οι ερευνητές ακούραστα συνεχίζουν να εξετάζουν τα δείγματα, για να πιστοποιήσουν αν το γάλα περιέχει τα απαραίτητα αντισώματα και πως θα παρασκευαστεί για να μπορεί να καταναλωθεί από ευάλωτες ομάδες. «Έχουμε δείγματα παγωτού, από γάλα που δωρίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και η γεύση του αχλαδιού ήταν μέχρι στιγμής η αγαπημένη μεταξύ των δοκιμαστών.»
  Σε λίγους μήνες, ο Van Goudoever ελπίζει να μπορεί να χρησιμοποιήσει παγωτά με μητρικό γάλα ως μέσο πρόληψης ή αντιμετώπισης του ιού. «Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε αν θα έχει αποτέλεσμα, απαιτεί πρακτική εμπειρία. Πιστεύουμε ότι μετά την κατανάλωση του γάλακτος, τα αντισώματα θα προσκολλώνται στην επιφάνεια της βλέννας των βλεννογόνων. Μόλις φτάσουν τα σωματίδια του ιού στο σημείο, θα του επιτίθενται πριν  εισέλθουν στο σώμα. “
Πιθανότατα, το μητρικό γάλα παστεριωμένο σε μορφή παγωτού, θα χορηγηθεί για πρώτη φορά σε λίγους μήνες σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα γηροκομεία.
.
Το γάλα με αντισώματα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για την προστασία των ηλικιωμένων και των ατόμων με κακή υγεία. Οι ερευνητές αναφέρουν: «Έχουμε  ήδη κάνει γνωστή την ερευνά μας σε διάφορα  γηροκομεία. Ο σκοπός μας είναι να δοθεί στους κατοίκους ενός γηροκομείου, όπου υπάρχουν ήδη κρούσματα κρονοϊού. Το παγωτό από μητρικό γάλα που θα περιέχει αντισώματα κατά του ιού,  θα δίνεται κάθε μέρα στους ηλικιωμένους  για μερικές εβδομάδες, ως προληπτικό φάρμακο. Βρισκόμαστε στη μέση του δεύτερου κύματος, οπότε νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε σε λίγες εβδομάδες. Είμαστε πολύ περίεργοι για τα αποτελέσματα. ” αναφέρουν.
.
Η έρευνα είναι μια συνεργασία του τμήματος Πειραματικής Ιολογίας του Άμστερνταμ UMC με την Ολλανδική Mother Milk Bank, Wageningen Research & Development, Πανεπιστήμιο Utrecht, Sanquin και Viroclinics.

Πηγή :https://www.gelderlander.nl/koken-en-eten/moedermelk-7500-vrouwen-ingezet-als-wapen-tegen-corona~a6af68ad/?referrer=http%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F&referrer=https%3A%2F%2Fwww.news1.news%2F

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.