Αρχική » Επικαιρότητα » Covid-19, επιβιώνει 9 ώρες στο δέρμα σύμφωνα με νέα έρευνα. Θηλασμός και καθαρισμός μαστού

Covid-19, επιβιώνει 9 ώρες στο δέρμα σύμφωνα με νέα έρευνα. Θηλασμός και καθαρισμός μαστού

  Μία νέα έρευνα αναφέρει, ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει πολλές ώρες στο ανθρώπινο δέρμα.
Η έρευνα διεξήχθη  πάνω σε υγιή  δέρμα, από δωρητή οργάνων. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τα εργαστηριακά πειράματα  τους, χρησιμοποιώντας δέρμα πτώματος, για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση υγιών εθελοντών.
Το δωρηθέν όργανο προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί ως μόσχευμα.

.

Οι ερευνητές μόλυναν το δέρμα με τον ιό της γρίπης  Α και με τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2.
.
Ενώ ο ιός της γρίπης Α επέζησε λιγότερο από δύο ώρες στο ανθρώπινο δέρμα, ο νέος κοροναϊός επέζησε για περισσότερες από εννέα ώρες.
Και στους δύο ιούς αναστάλθηκε η δράση τους εντελώς εντός 15 δευτερολέπτων, όταν χρησιμοποιήθηκε  απολυμαντικό χεριών που περιείχε 80% αλκοόλ.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. προτείνουν επί του παρόντος τη χρήση απολυμαντικών με βάση το αλκοόλ (60% έως 95% αλκοόλ) ή το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Το γεγονός ότι παραμένει στο δέρμα εννιά ώρες, τότε μάλλον κρίνεται απαραίτητο οι θηλάζουσες μητέρες, εκτός από τα χέρια τους να ξεπλένουν και το στήθος τους πριν τον κάθε θηλασμό.
Διότι, σε περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή  τα χέρια των μητέρων με τον κοροναϊό SARS-CoV-2, είτε έχουν διαγνωστεί οι ίδιες θετικές στον ιό, αλλά παραμένουν ασυμπτωματικές , είτε νοσούν και έχουν συμπτώματα, το πλύσιμο του δέρματος γύρω από τον μαστό με ήπιο καθαριστικό, σύμφωνα με ερευνητές ίσως προφυλάσσει το μωρό από την μετάδοση του ιού (από τυχόν φτάρνισμα, βήχα, είτε άγγιγμα των χεριών της νοσούσας μητέρας στη περιοχή της θηλαίας άλω).

.

Ωστόσο, οι συγγραφείς της νέας μελέτης καταλήγουν σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Clinical Infectious Diseases ότι «Η σωστή υγιεινή των χεριών είναι σημαντική για την πρόληψη της εξάπλωσης των λοιμώξεων του SARS-CoV-2».
ΠΗΓΗ:
https://www.livescience.com/coronavirus-survives-9-hours-on-skin.html
https://www.cps.ca/en/documents/position/breastfeeding-when-mothers-have-suspected-or-proven-covid-19 (read…If they have recently coughed as an added precaution they should cleanse their breast area with soap and water before a feeding. )

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.