Αρχική » Εγκυμοσύνη / Τοκετός » Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ετοιμάζεται να εκδικαστεί στην αίθουσα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.

Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ετοιμάζεται να εκδικαστεί στην αίθουσα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.

Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου θεωρείται δεδομένος ο σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρωτίστως ο σεβασμός στο γυναικείο πρόσωπο αλλά και σώμα.
Εντούτοις, τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών αυξάνονται συνεχώς με τα περισσότερα από αυτά να παραμένουν βαθιά ριζωμένα στις ψυχές των γυναικών, που αρνούνται να σπάσουν τη σιωπή τους.
Ειδικότερα, στον ακαδημαϊκό χώρο δεν είναι λίγες οι φορές όπου ο καθηγητής παρενοχλεί τη φοιτήτρια.
Έτσι, για ακόμα μια φορά ένα καινούργιο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ετοιμάζεται να εκδικαστεί στην αίθουσα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά τα θύματα είναι ένας αριθμός νεαρών φοιτητριών του τμήματος Μαιευτικής Θεσσαλονίκης, που βρήκαν το σθένος και τη δύναμη να καταγγείλουν τον καθηγητή τους.
Ο καθηγητής εκμεταλλευόμενος τη θέση εξουσίας που έχει, φέρεται ότι, σύμφωνα πάντοτε με τις καταγγελίες των φοιτητητριών, να ενημέρωνε τις ανυποψίαστες φοιτήτριες κατά την παράδοση του μαθήματος του, για το δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να τους παρέχει, καθώς ανήκουν στον ίδιο επιστημονικό κλάδο.

Το κακό δεν άργησε να έρθει…Κατά τη γυναικολογική εξέταση φέρεται ότι ζητήθηκε από τις νεαρές κοπέλες να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά η ενδυμασία τους, χωρίς μάλιστα να τους δοθεί καμία ρόμπα για να καλύψουν τη γύμνια τους.
Παράλληλα, εξ όσων ισχυρίζονται, δεν υπήρχε η παρουσία τρίτου προσώπου στο εξεταστήριο (πχ μαία) γεγονός που παρεκκλίνει από την ενδεδειγμένη διαδικασία. Καθώς, διαδραματιζόταν η καθιερωμένη κατά τα λοιπά, αμφίχειρη γυναικολογική εξέταση -ο δείκτης και ο μέσος διείσδυαν, κατά την αναφορά των εν λόγω φοιτητριών, πάνω από μια φορά μέσα στον κόλπο- ο αντίχειρας δε, υποστηρίζουν ότι βρισκόταν πάνω στην κλειτορίδα ασκώντας τριβή.
Σαφέστατα, μιλάνε για καθαρή σεξουαλική παρενόχληση, βάσει πάντοτε των καταγγελιών των φοιτητριών, οι περισσότεροι σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί δεν αντέδρασαν;!
Η απάντηση τους ήταν μία: *Δεν μπορείς να αντιδράσεις, παγώνεις ολόκληρη, νομίζεις πως είναι της φαντασίας σου ή ότι έχεις κάνει κάτι εσύ για να το προκαλέσεις, φοβάσαι να αποδεχτείς την αλήθεια, αφού οι περισσότερες εμπιστευτήκαμε τον καθηγητή μας και αυτός μας πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο.*
Αυτό που σε καθηλώνει περισσότερο από τις αφηγήσεις των κοριτσιών είναι το τραύμα που τους άφησε αυτός ο άνθρωπος, το οποίο σαφώς και ένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να το αντιληφθεί στα πρώτα λεπτά της συζήτησης μαζί τους.
Από τότε, αναφέρουν ότι δεν έχουν ξανά εμπιστευτεί άνδρα ιατρό, ενώ ορισμένες από αυτές ανέπτυξαν ψυχιατρικές διαταραχές με αποτέλεσμα να λαμβάνουν αγωγή και να παρακολουθούνται από ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή.
Δικαίως, αναρωτιούνται ποιός θα προστατεύσει αυτά τα νεαρά κορίτσια που προσπαθούν να ανοίξουν τα φτερά τους στον τομέα της υγείας; Ποιος θα τους πει λόγια παρηγοριάς και τι λόγια να τους πείς ώστε  να απαλύνεις λίγο το πόνο στη ψυχή τους; Από την άλλη αναρωτιούνται για την αξιοκρατία που επικρατεί. Δεν θα έπρεπε κάθε χρόνο οι καθηγητές να αξιολογούνται από ειδικούς τόσο για τις ικανότητες που διαθέτουν, όσο και το ψυχολογικό προφίλ του κάθε καθηγητή ξεχωριστά.
Ελπίζουν ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξει ριζικά η ακαδημαϊκή νοοτροπία, με τρόπο τέτοιο ώστε να προστατεύονται όλοι οι φοιτητές και όλες οι φοιτήτριες. Η Ελλάδα είναι η νεολαία της και όσο έχουμε μια νεολαία που κακοποιείται είτε ψυχικά, είτε σωματικά, τόσο πιο κατεστραμμένη και αλλοτριωμένη χώρα αποκτάμε.
Σε αυτές όμως, τις ανεκδιήγητες και ανήκουστες περιπτώσεις, τον πρώτο  λόγο έχει η Δικαιοσύνη η οποία θα επιληφθεί ενδελεχώς των υποθέσεων, θα σταθμίσει τα πραγματικά περιστατικά και θα απονείμει ακριβοδίκαια δικαιοσύνη.

*Η ιστορία στάλθηκε στο Παρατηρητήριο Μαιευτικής Βίας

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.