Αρχική » Επικαιρότητα » Περί Βιασμού και Αναίτων Καισαρικών

Περί Βιασμού και Αναίτων Καισαρικών

 

 Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το εμετικό σχόλιο ενός παίκτη τηλεοπτικού ριάλιτι περί βιασμού. Και να τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά, και να οι χορηγοί της εκπομπής άρχισαν να αποχωρούν, και να οι πολιτικές παρεμβάσεις και αναλύσεις, και να το κανάλι να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα, και να το ραδιοτηλεοπτικό να αναζητεί τρόπο παρέμβασης, και να ο παίκτης αποβλήθηκε από το ριάλιτι.

  Ο κουρνιαχτός θα καθίσει σιγά σιγά και η κοινωνία μας θα επιστρέψει στα καθημερινά, έχοντας κάνει το χρέος της απέναντι στον απόβλητο. Η ετυμηγορία βγήκε. Ένοχος ο κατηγορούμενος που προωθεί την κουλτούρα βιασμού. Η κοινωνία αποφάνθηκε

 Η ίδια κοινωνία που δεκαετίες τώρα εθελοτυφλεί για τον βιασμό που υφίστανται χιλιάδες υποψήφιες μητέρες, στην ιερή στιγμή του τοκετού. Για τις χιλιάδες γυναίκες που βιάζονται πρώτα ψυχολογικά από τις «επιστημονικές απόψεις» και κατόπιν οργανικά, όταν οδηγούνται στο χειρουργείο για να υποστούν αναίτια καισαρική, χωρίς ιατρική ένδειξη, προκειμένου να φέρουν στον κόσμο το δώρο που τους χάρισε η φύση.

Οι καισαρικές φτάνουν στο δραματικό ποσοστό του 83% και παραπάνω ίσως  σε κάποια νοσοκομεία , όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει το όριο μόλις στο 15% των τοκετών σε μία χώρα.  Κόντρα στην ίδια τη φύση. Το φυσιολογικό μετατράπηκε σιγά σιγά σε χειρουργική επέμβαση. Στο βωμό ποιού σκοπού θυσιάζεται άραγε η κορυφαία στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας.

  Κοινωνία υποκριτών, που κλείνει τα μάτια σε εκατοντάδες καθημερινούς βιασμούς της διπλανής πόρτας αλλά εξεγείρεται στα λεγόμενα ενός γραφικού κρητικού νταή. Κοινωνία υποκριτών, που θεωρεί φυσιολογικό να «σφάζονται» γυναίκες στο χειρουργικό τραπέζι χωρίς λόγο και αιτία. Πολιτεία Πόντιος Πιλάτος, που αποφεύγει να πάρει θέση κόντρα στα συμφέροντα και τις πελατειακές σχέσεις.

 Ομερτά λοιπόν για τις αναίτιες καισαρικές, τον κατεξοχήν βιασμό της γυναικείας αξιοπρέπειας, σε μιά χώρα που κατέχει την επίσημη αρνητική πρωτιά παγκοσμίως. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και πάμε για την επόμενη αναίτια καισαρική, μίας και βαπτίσαμε το φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική (ΦυΤΜΑΚ/ vbac) επικίνδυνη πρακτική (Θα σκάσει η μήτρα σου σαν καρπούζι).

Το δημογραφικό πρόβλημα ενισχύεται από τις αναίτιες καισαρικές * ενώ έχουμε ήδη διαβεί τον Ρουβίκωνα της «παγίδας χαμηλής γονιμότητας»

Το πρόβλημα χρόνιο και είναι μπροστά μας, αλλά επιλέγουμε να φοράμε μαύρα γυαλιά, ενώ έχει πέσει το σκοτάδι.

 

 

Το Παρατηρητήριο Μαιευτικής βίας (OVOHELLAS) καταδικάζει το *Βιασμό* σε όλες τις εκφάνσεις του.

 H ανοχή δηλώνει συνενοχή…

 Kωνσταντίνα Νούσια

Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Μαιευτικής Βίας

*https://www.laurelfertility.com/fertility-problems-after-cesarean/

 

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.