Αρχική » Επικαιρότητα » Κύπρος: Η νέα ψηφιακή καινοτομία που ενδυναμώνει γονείς

Κύπρος: Η νέα ψηφιακή καινοτομία που ενδυναμώνει γονείς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η νέα ψηφιακή καινοτομία που ενδυναμώνει γονείς και αλλάζει τα δεδομένα στην περιγεννητική φροντίδα στην Κύπρο!

Το Babybuddy.com.cy, η πρώτη δωρεάν εκπαιδευτική πλατφόρμα με επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση δοσμένη με απλό και κατανοητό τρόπο για εγκύους, γονείς και επαγγελματίες υγείας είναι γεγονός! Με μια απλή εγγραφή στην πλατφόρμα – η οποία διατίθεται στα ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά, αραβικά και ρωσικά – οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 400 απαντημένες ερωτήσεις και bite-size κείμενα και σε πάνω από 200 σύντομα βίντεο, με έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τους πρώτους έξι μήνες ζωής του μωρού.  Δείτε εδώ ένα σύντομο διαφημιστικό βιντεάκι για σκοπούς προβολής του έργου με την ευγενική συμμετοχή της ηθοποιού Ειρήνη Καραγιώργη. Επίσης, σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο «Τι είναι το Baby Buddy;» στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

.

Υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, με τη συνεργασία του ΜΚΟ Birth Forward και τεσσάρων ακόμα πανεπιστημίων και οργανισμών στην Ευρώπη και με τη συνδρομή όλων των σχετικών επιστημονικών εταιρειών (Γυναικολογική-Μαιευτική Εταιρεία Κύπρου, Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου, Σύνδεσμος Μαιών/Μαιευτών), ένα έργο διάρκειας τριών ετών έχει ολοκληρωθεί, χάρις και στη συνδρομή πάνω από 800 ακαδημαϊκών, επαγγελματιών υγείας και γονέων.

.

Με 200 νέες εγγραφές κάθε μήνα, η πλατφόρμα ήδη αριθμεί 1700 εγγεγραμμένους χρήστες.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια παρουσίαση της πλατφόρμας προς την επιστημονική κοινότητα στο πλαίσιο της ημερίδας «eΝΗΜΕΡΩΣΗ, eΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, eΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο ταξίδι της μητρότητας». Επίτιμος ομιλητής (μέσω διαδικτυακής σύνδεσης) είναι ο Professor Sir Sabaratnam Arulkumaran,  Πρόεδρος (2007-2010) του Βασιλικού Κολεγίου Γυναικολόγων & Μαιευτήρων του ΗΒ και Πρόεδρος (2012-2015) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικολογίας & Μαιευτικής. Τα εγκαίνια (ώρα 09.00) όπως και η ομιλία του προσκεκλημένου ομιλητή (ώρα 12.15) θα προβληθούν ζωντανά μέσω Facebook Live @Birth Forward.

.

Η πλατφόρμα Baby Buddy πρωτοπορεί, όχι μόνο για τα κυπριακά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα, αφού προωθεί τεκμηριωμένες πρακτικές και προάγει την υγεία των εγκύων και των οικογενειών μέσα από σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Έτσι, οι γονείς αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για να  να διαμορφώσουν ενημερωμένες απόψεις, να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη δική τους υγεία και την υγεία του παιδιού τους και να αναπτύξουν στάσεις και συμπεριφορές που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ιδίων και της οικογένειας τους. Συμβαδίζει έτσι με το ευρύτερο πλαίσιο της διασφάλισης ίσων ευκαιριών στην πρόσβαση σε πληροφόρηση κατά τη μετάβαση στο γονεϊκό ρόλο, στη βάση των αρχών της «Φροντίδας Υγείας της Μητρότητας με Σεβασμό» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Respectful Maternity Care).

 

Συντονιστής έργου: Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συγχρηματοδότηση: Erasmus+, Εκπαίδευση Ενηλίκων, (περίοδος: Σεπτέμβριος 2017-Οκτώμβριος 2020).

Εταίροι: Best Beginnings (UK), ΜΚΟ Birth Forward (Κύπρος), Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Ελλάδα), Cosmoanalixis (Ελλάδα), Evangelical University Berlin (Γερμανία).

Συνεργαζόμενοι φορείς: Υπουργείο Υγείας Κύπρου, Εθνική Επιτροπή Μητρικού Θηλασμού,

Παγκύπρια Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου,

Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, Επιτροπή Μαιών ΠΑΣΥΝΜ.

 

 

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.