Αρχική » Επικαιρότητα » Ιστορία Τοκετού: Έγκυος Θετική στο covid-19

Ιστορία Τοκετού: Έγκυος Θετική στο covid-19

Μαρτυρία θετικής σε covid19 γυναίκας που ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να γεννήσει με καισαρική. Η μαρτυρία είναι όπως ακριβώς μας την έστειλε πριν λίγο καιρό σε μήνυμα στη σελίδα μας, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα, με εξαίρεση δύο διευκρινίσεις σε αγκύλες, για να γίνει πιο κατανοητό το κείμενο.

“Έχω δει την ανάρτηση που βάλατε όσο αφορά την υποχρεωτική καισαρική στο …( Δημόσιο νοσοκομείο Κύπρου) στις γυναίκες οι οποίες ειναι θετικές στον covid-19. Ήμουν και εγώ μια από αυτές που πέρασε αυτόν τον Γολγοθά πριν 11 μέρες. Αν και είμαι Κοινωνική Λειτουργός δεν μπορούσα να διαχειριστώ την ψυχολογική βία στην οποια μου ασκούσαν αφού εκτός της υποχρεωτικής Καίσαρικης δεν είχα σχεδόν καθόλου βοήθεια και έπρεπε να τα βγάλω πέρα μόνη μου και συγκεκριμένα όταν ζήτησα βοήθεια να έρθει κάποιος για να μπορέσω να κάνω ένα ντους η απαντηση τους ήταν ” δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες εδώ, κανε μονη σου και το μωρό αν κλάψει δεν πειράζει “

Όταν πήγα στο Μ… με πόνους και συγκεκριμένα τόσους που κρατούσα μια νοσοκόμα από το χέρι για να πάρω λίγη στήριξη, η γυναικολόγος που με εξετασε κατά την αφιξη μου εκεί συγκεκριμένα μου είπε ” μην κράτας την γιατρό απαγορεύεται” (φόραγε την απαραίτητη στολή εννοείται) αλλά ένοιωσα πως απλά για εκείνους ήμουν ακόμα ένας πελάτης /μπελάς. Εκεί ήταν το πρώτο σοκ που ένοιωσα την ψυχρότητας σε όλο της το μεγαλείο. Το ίδιο και κατά την διάρκεια του χειρουργείου όπου δεν είχα καθόλου στήριξη. Οι πρώτες ώρες μετά την καισαρική ήταν φριχτες και σωματικά και ψυχολογικά αφού ως γνωστό ήμουν εντελώς μόνη χωρίς να έχω δει το παιδί μου καθόλου αφού με το που γεννησα την απόμακρυναν από μένα, και εννοείται δεν έγινε το skin to skin αφού ζήτησα να την δω και να την πιάσω μου είπαν δεν γίνεται θα ενημερώσουμε μετά για το τι επιλογές έχεις..
Μετά από λίγες [8-9] ώρες με ενημέρωσαν για το rooming in λέγοντας μου οψςαν επιλέξω να έρθει το παιδί εδώ δεν θα ξανά φύγει από το δωμάτιο και έτσι δέχτηκα αφού ήθελα να δω το παιδί μου. . Δεν είπαν όμως πως δεν θα έχω σχεδόν καθόλου βοήθεια και πως όλα θα τα κάνω μόνη μου. Κάποιες νοσοκόμες ήταν βοηθητικες και κάποιες όχι. Δεν είχαν τον χρόνο να μου δείξουν πολλα πράγματα και έτσι αρκετά από αυτά αναγκαστικά να τα μάθω μόνη μου. Όσο αφορά τον θηλασμο, μόνο μια φορά μου έδειξε μια νοσοκόμα και αυτό ήταν. Ένοιωθα μέρα με τη μέρα πως έχανα τον εαυτό μου. Και τους το έλεγα καθημερινά. Τους έλεγα δεν είμαι καλά.
Εγώ εμένα μόνη μου και στο δωμάτιο ερχονταν μόνο για να μου βάλουν τις παυσιπονες και να αλλάξουν τον όρο και την πληγή. Ανυπομονούσα για αυτά τα λίγα λεπτά που θα έμπαινε κάποιος στο δωμάτιο για να πω μια κουβέντα. Ήταν πολύ δύσκολο με ένα νεογέννητο 24 ώρες το 24 ωρο και εγχειρισμένη και αβοηθητη.
μια μαία μου είπε.. ” κρίμα που θα σε κάνουν καισαρική γιατί θα είχες ένα υπέροχο φυσιολογικό τοκετο”” και είχα πολύ έντονους και δυνατούς πόνους.
Μονο οι μαιες και οι νοσοκόμες [έμπαιναν στο δωμάτιο]. Δεν ήρθε κανένας γιατρός ούτε καν αυτή που με χειργουργησε που δεν την έχω δει καν ούτε πως μοιάζει δεν ξέρω. Μόνο η νεογνολογος ήρθε την τελευταία μέρα για να κάνουν εξετάσεις στο παιδί. Και παιδιατρος η οποία εξέτασε το παιδί από το παράθυρο με το μάτι βέβαια και εγώ έπρεπε να ήμουν ήσυχη ότι το παιδί μου είναι καλά.
Δεν εύχομαι σε καμία γυναίκα να περάσει αυτό που πέρασα εγώ και τόσες άλλες γυναίκες.”

13/02/21: Σημείωση από τον Οργανισμό μας birth forward:
1) Αν είστε γυναίκα που έχετε εξαναγκαστεί σε καισαρική λόγω του ότι ήσασταν θετική σε κορωνοϊό, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Είναι σημαντικό να ακουστούν πολλές φωνές συλλογικά.
2) Παρακαλώ διαβάστε τις επιστολές που στείλαμε ήδη σχετικά στο Υπουργείο Υγείας. Εκεί διευκρινίζουμε με αναφορές σε επιστημονικά δεδομένα ότι η καισαρική ΔΕΝ είναι υποχρεωτική σε γυναίκες θετικές σε covid19. Οι διεθνείς ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές (international guidelines) αναφέρουν ότι οι θετικές γυναίκες έχουν δικαίωμα στον φυσιολογικό τοκετό και σε μία θετική εμπειρία τοκετού.
Πρώτη επιστολή στις 17/12/20: https://www.facebook.com/birthforward/posts/1773481616151232
Δεύτερη επιστολή στις 11/02/21: https://www.facebook.com/birthforward/posts/1815774845255242

 

Πηγή : www.birthforward

 

 

 

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.