Αρχική » Επικαιρότητα » Γονιμότητα: αυτή η άγνωστη-γνωστή!

Γονιμότητα: αυτή η άγνωστη-γνωστή!

 

Συνάντηση με τη μαία – σύμβουλο γονιμότητας Εύη Συνοδινού

 

Καμία γυναίκα δε σκέφτεται καθημερινά τη γονιμότητά της – και γιατί άλλωστε; Η γονιμότητα θεωρείται κάτι δεδομένο, καμία γυναίκα δε σκέφτεται ότι μπορεί να δυσκολευτεί να αποκτήσει μωρό. Και όντως, οι περισσότερες από εμάς πράγματι θα αποκτήσουμε το παιδάκι μας φυσιολογικά και χωρίς να χρειαστούμε βοήθεια.

Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε εύκολα και γρήγορα, όταν έρθει η σωστή στιγμή για ένα μωράκι;

Η μαία – σύμβουλος γονιμότητας  Εύη Συνοδινού εξηγεί.

 

Γνωρίζω τη γονιμότητά μου

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι να γνωρίσουμε τη γονιμότητά μας και να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας. Δε χρειάζεται να σπουδάσουμε ιατρική και να μάθουμε δύσκολες ιατρικές ορολογίες – λίγα απλά και ξεκάθαρα λόγια είναι αρκετά.

Για να επιτύχουμε μια εγκυμοσύνη, χρειάζεται η σωστή λειτουργία των ωοθηκών, που παράγουν τα ωάρια, και μια υγιής μήτρα, για να υποστηρίξει την κύηση. Τα ωάρια στις γυναίκες είναι περισσότερα και καλύτερης ποιότητας σε μικρότερες ηλικίες, ενώ αρχίζουν να μειώνονται σταδιακά σε αριθμό και ποιότητα όσο μεγαλώνουμε. Γι’ αυτό το λόγο, η γονιμότητά μας είναι πιο δυνατή στα 25 παρά στα 35. Μετά τα 35 και όσο περνάνε τα χρόνια, υπάρχει το ενδεχόμενο να δυσκολευτούμε να επιτύχουμε μια εγκυμοσύνη.

Όμως οι συνθήκες στη ζωή μου , μπορεί να μην είναι κατάλληλες ακόμη για μένα για να δημιουργήσω την οικογένειά μου:

-ακόμα σπουδάζω

-δεν έχω σταθερή σχέση

-θέλω να επικεντρωθώ στα επαγγελματικά μου

-δεν είμαι έτοιμη ακόμα για μωρό

Δε χρειάζεται να περιμένετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μωράκι – σε όποια φάση της ζωής σας κι αν είστε, κάντε ένα πραγματικό δώρο στον εαυτό σας, γνωρίστε τη γονιμότητά σας σήμερα!

Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, μια γυναίκα μπορεί να πάρει τον έλεγχο της γονιμότητάς της στα χέρια της σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, να κάνει ‘έξυπνες’ επιλογές και να διασφαλίσει το δικαίωμα στη μητρότητα όταν θα έρθει η σωστή στιγμή  για την ίδια.

 

Φροντίζω τη γονιμότητά μου

Μας ενδιαφέρει ένα υγιές δέρμα, ένα υγιές σώμα, ένα υγιές πνεύμα. Όπως φροντίζουμε την εμφάνιση, την ομορφιά και το σώμα μας, γιατί να μη φροντίσουμε και τη γονιμότητά μας, λοιπόν;

Δεν είναι δύσκολο: ένα προληπτικό τσεκ-απ στη μαία – σύμβουλο γονιμότητας ή στο γυναικολόγο αναπαραγωγής, ένα υπερηχογράφημα, κάποιες απλές εξετάσεις αίματος είναι αρκετές. Χωρίς ταλαιπωρία, ανώδυνα και εύκολα. Ο ειδικός γονιμότητας θα βοηθήσει κάθε γυναίκα να κατανοήσει πώς είναι η γονιμότητά της και ποια βήματα μπορεί να κάνει για να την ενισχύσει, αν χρειαστεί.

Και να ένα μυστικό γονιμότητας που θα έπρεπε ίσως να γνωρίζουμε όλες οι γυναίκες:

Όσον αφορά τη γονιμότητα, ισχύει το ‘όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα’. Τι κι αν είσαι μόλις 25 χρονών ή 30; Ναι, είσαι μικρή, μπορεί ακόμα να είναι πολύ νωρίς για σένα και η μητρότητα να σου φαίνεται κάτι πολύ μακρινό. Κι όμως, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να διασφαλίσεις ότι θα μπορέσεις να αποκτήσεις το μωράκι σου ΌΤΑΝ το θελήσεις!

Το μήνυμα είναι: ελέγχω τη γονιμότητά μου προληπτικά, ενημερώνομαι σωστά, δεν αγχώνομαι για τη μητρότητα, παίρνω σωστές αποφάσεις για τη ζωή μου και επιλέγω τη σωστή στιγμή για μένα.

 

Ο ρόλος της μαίας στη γονιμότητα

Η μαία δεν είναι απλά ‘μια γυναίκα που γνωρίσαμε στο μαιευτήριο’ ή στα τελευταία ραντεβού στο γυναικολόγο πριν τον τοκετό. Ο ρόλος της ξεκινάει από πολύ νωρίτερα, όταν η κάθε γυναίκα αποφασίσει να γνωριστεί καλύτερα με τη γονιμότητά της ή όταν το ζευγάρι αποφασίζει να προσπαθήσει για μωράκι, αυτό που λέμε ‘συμβουλευτική αναπαραγωγικής υγείας’.

Εκεί έρχεται να βοηθήσει ο ειδικός, ο σύμβουλος γονιμότητας με γνώσεις, εμπειρία και φροντίδα για την προσπάθεια κάθε γυναίκας, χωρίς να μένει στα ιατρικά ζητήματα, αλλά παρέχοντας μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση. Ψυχολογία, διατροφή, συνήθειες, άσκηση, lifestyle, άγχος – όλα είναι μέρος της συζήτησής μας και τίποτα δεν περνά απαρατήρητο.

 

Λίγα λόγια για την Εύη Συνοδινού:

Η Εύη Συνοδινού είναι μαμά, μαία και σύμβουλος γονιμότητας. Είναι η φίλη που θέλουμε να έχουμε για να μας λύσει – επιστημονικά και τεκμηριωμένα – όλες εκείνες τις απορίες που έχουμε όταν ξεκινάμε την προσπάθεια για να αποκτήσουμε μωράκι.

Tελείωσε τη Μαιευτική Αθήνας το 2005 και από το 2007 συνεργάζεται αποκλειστικά με το Γέννημα IVF, τον κο. Μαντούδη και τους συνεργάτες του. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Ιατρική Σχολή και το ΤΕΙ Μαιευτικής της Αθήνας με θέμα «Έρευνα στη γυναικεία αναπαραγωγή» και έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των μαιευτικών επειγόντων περιστατικών (ALSO: Advanced Life Supported in Obstetrics). Κατέχει επίσης και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με θέμα «Προγεννητικός έλεγχος – Αντισύλληψη – Τοκετός».

Ως  εργαζόμενη από το 2007 στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ως υπεύθυνη μαία τοκετών και σύμβουλος θηλασμού, αλλά και ως μητέρα 3 παιδιών, έχει ζήσει και η ίδια τις αγωνίες και τους φόβους μιας γυναίκας από την μαγική στιγμή της σύλληψης έως και την εμπειρία του τοκετού και της φροντίδας του νεογέννητου παιδιού της.


Website  gennima.com/my-fertility-coach/

Email  myfertilitycoach@gennima.com

Facebook facebook.com/myfertilitycoach

Instagram instagram.com/my.fertility.coach/

 

 

 

Share this post

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Σημαντική

  ενημέρωση

  Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.