Ισχιακός φυσιολογικός τοκετός μετά από Καισαρική.

Μεγάλο μάθημα οι τελευταίοι μήνες που αναπολώ…  Πίστη και υπομονή.


Ο λόγος ήταν η τρίτη μου εγκυμοσύνη.

Όλα ήταν μια χαρά μέχρι που είδαμε στις 28 εβδομάδες ότι ήταν ισχιακό με περιτύλιξη στο λαιμό (και επέμενε σε αυτήν τη θέση μέχρι τέλους..)

Οπότε δεν μπορούσαμε τίποτα άλλο να κάνουμε εκτός από το να περιμένουμε και να εμπιστευτούμε τη φύση και το μωρό.. Βεβαια εγώ ήμουν άπιστη και πάλι, αλλά η μαία μου ποτέ! Ούτε και ο γιατρός μου! Η καλή μου μαία συνεχώς με διαβεβαίωνε ότι το μωρό μου ξέρει πως θα γεννηθεί και ότι τέλοσπαντων ότι κ αν συμβεί την ώρα του τοκετού, είμαι πλαισιωμένη από ανθρώπους που θα με οδηγήσουν μέσα από το ασφαλέστερο μονοπάτι στην υπέροχη αυτή στιγμή που θα ανταμωνα τον μικρό μου ήρωα! 


Βράδυ στις 21.00 είδα αίμα, επικοινωνώ με μαία – που η επιφυλακή της γέννας μου της άλλαξε λίγο τα σχέδια των γιορτών – και με συμβουλεύει να μπω μπανιέρα για καμιά ωρίτσα. Έτσι κ έγινε… Laptop-Casa de pappel  κ έτσι πέρασε κάνα δίωρο! Θα ξημέρωνε μέρα περίεργη.. 


 Μια η ώρα μετά σπάσαν τα νερά. Μιλάω πάλι με μαία κ ετοιμαζόμαστε για μαιευτήριο. Στις 2.30 κάνουμε εισαγωγή με διαστολή 2. Άγνωστο πώς θα εξελιχθεί αφού το μωρό ήταν ακόμα ισχιακό περιτυλιγμενο κ ψηλά.

Παρηγοριά σε όλο αυτό η απέραντη πίστη της καλής μου μαίας και ότι το σώμα μου και το μωρό μου θα κάνουν τη δουλειά τους και εγώ τροχονόμος, θα βοηθήσω να γίνει το θαυματακι μας! Προσπαθώ να είμαι χαλαρή με άγρυπνο φρουρό δίπλα μου τον υπέροχο πατέρα/βράχο, να με ηρεμεί και να είναι δίπλα μου σε κάθε παλαβή μου απόφαση κ σκέψη!!!


Οι ώρες περνούν με πόνους που υπάρχουν αλλά δεν κλιμακώνονται ώστε να παμε παρακάτω. Ξαφνικά οι πόνοι, από μόνοι τους και με κάπως μαγικό τροπο, δυναμώνουν κ αρχίζουμε βαθιά καθίσματα 3-4. Τελεία διαστολή!!!

Οι πόνοι δυναμώνουν κ πάμε προς την αίθουσα  delivery. Λίγα λεπτά είχαν περάσει από όταν δυνάμωσαν οι πόνοι κ εγώ πάνω στο φορείο προς την αίθουσα delivery, νιώθω περίεργα!!! Με ρωτάει η μαία μου μήπως θες να σπρώξεις κ η απάντηση ήταν θετική κ προερχόταν όπως σε κάθε γέννα από πολύ βαθιά!!! Το μωρό μου ήταν πανέτοιμο!!! Στην αίθουσα delivery μας περίμενε ο γιατρός. Εκεί δίπλα μου να παρακολουθούν…η μαία και ο γιατρός τον κάθε παλμό…

Εγώ τότε εκεί ένιωσα αυτό το γιγάντιο συναίσθημα. Σαν λιοντάρι με όλη μου τη δύναμη και με καμιά απολύτως περιττή παρέμβαση γέννησα το αγόρι μου! Ισχιακός τοκετός, φυσιολογικά, μετά απο καισαρική!!!

Η στιγμή μαγική, σε λίγα λεπτά, με 3 εξωθήσεις και μια κραυγή που ούτε εγώ δεν αναγνώριζα ότι βγήκε από μέσα μου, συνέβη. Γέννησα κ όπως είπα στη μαία μου, “με έστειλε αυτή η γέννα!!!”.


Ασφάλεια, πίστη και σεβασμός από τους υπέροχους μαία μου και γιατρό, γιατρό μου και μαία μου!

Τη μαία μου που με βοήθησε να ανακαλύψω και να εμπιστευτώ τη δύναμη που κρύβω μέσα μου όπως και κάθε γυναίκα, εν δυνάμει μητερα, πράγμα πολύ σπουδαίο, και το γιατρό μου, που δεν άφησε τίποτα στην τύχη.
Ισχιακό, περιτυλιγμένο, ψηλά, σε περίοδο γιορτών και με προηγηθείσα καισαρική! Πόσοι ακόμα λόγοι για επαναληπτικη καισαρική…!!! Όχι όμως για τους ανθρώπους μου, την μαία μου και τον γιατρό μου
!!!
Τους ευχαριστώ για την απόλυτη στήριξη, εμψύχωση και ασφάλεια.

Ευχαριστούμε για την ιστορία που μοιράστηκε μαζί μας, την Κ.Μ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ:dnousia@yahoo.gr