Creme brulee

Creme brulee

Υλικά

250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι
90 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Καστανή ζάχαρη για το κάψιμο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουν βράση.
Σε μια μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και σην συνέχεια ρίχνουμε κορδόνι το ζεστό μίγμα υου γάλακτος.

Περνάμε το μίγμα απο σινουά το αδειάζουμε σε πυρίμαχα φορμάκια και τα ψήνουμε σε Ben Mari στους 100-110 ‘(για περίπου 45 λεπτά.)


Τις αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Τις πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη στην επιφάνεια κάθε φόρμας, την οποιά στην συνέχεια την καίμε με το φλόγιστρο.

*Μετά την βράση η βανίλια