Να κοιμηθούμε αγκαλιά,να μπερδευτούν τα όνειρα μας. Μέθοδο KAREZZA και στην εγκυμοσύνη!

KAREZZA

Τι είναι η karezza;

     Κarezza (διαβάζεται ka-ret-za) είναι ένας τύπος ευγενικής και στοργικής σεξουαλικής επαφής. Η λέξη ‘karezza’ προέρχεται από την ιταλική λέξη ‘carezza’ που σημαίνει ‘χάδι’. Ο στόχος της karezza, σε αντίθεση με τα περισσότερα είδη σεξουαλικής επαφής, δεν είναι ο οργασμός αλλά μια χαλαρωτική κατάσταση ένωσης των σεξουαλικών συντρόφων.  Η karezza ενθαρρύνει τους σεξουαλικούς συντρόφους να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαροί και να παίρνουν βαθιές ανάσες για να χαλαρώσουν όταν αισθάνονται έντονη ενέργεια.

     Στην karezza η έμφαση δεν δίνεται στο σεξουαλικό πάθος αλλά στην πνευματική αγάπη προς το άλλο άτομο. Εκείνοι που εξασκούν την karezza ασχολούνται με αισθησιακές πρακτικές όπως το χαμόγελο και την επαφή δέρμα με δέρμα που διαφέρουν από τις συνηθισμένες πρακτικές. Όταν οι ασκούμενη φτάσουν στην σεξουαλική επαφή, γίνεται πιο αργά και πιο χαλαρά από την τυπική συνουσία.

Η ιστορία της karezza

     Η ιστορία της karezza καταγράφεται σε ένα βιβλίο το 1931 που γράφτηκε από τον J.William Lloyd. Σύμφωνα με τον Lloyd η γιατρός Alice B. Stockham είναι υπεύθυνη για την ονομασία και τη δημοσιοποίηση της πρακτικής. Όμως ένας άντρας από τη Νέα Υόρκη που ονομάζεται John H. Noyes αναφέρει πως ανακάλυψε την karezza το 1844.

     Ο Noyes χαρακτήρισε την karezza ως σεξουαλική πράξη που γινόταν από εμπειρίες και πειράματα της δικής του πολεμικής ζωής. Ονόμασε αυτή τη σεξουαλική επαφή ‘σεξουαλική επαφή χωρίς οργασμό’. Αργότερα η karezza ορίστικε ως μη οργασμική σεξουαλική εμπειρία.

Ποιά είναι τα οφέλη της karezza;

     Σύμφωνα με τον Lloyd, ο κύριος στόχος της karezza είναι η διατήρηση της ισχυρής σεξουαλικής ενέργειας, μειώνοντας την σεξουαλική ένταση ή επιθυμία. Ο Lloyd αναφέρει επίσης ότι η karezza είναι ικανή να βοηθήσει στη θεραπεία διαφόρων σωματικών παθήσεων όπως:

 • κολπικές εκκρίσεις
 • μετατόπιση των γεννητικών οργάνων, όπως η πρόπτωση μήτρας
 • προβλήματα στο ουροποιητικό
 • επώδυνη εμμηνορρυσία
 • προβλήματα στον προστάτη
 • στην εγκυμοσύνη

     Δεν υπάρχουν έρευνες που να υποστηρίζουν αυτές τις θεραπείες, όμως η karezza τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με θετικά συναισθήματα. Πράγμα που συμβαίνει λόγω των υψηλών επιπέδων ωκυτοκίνης που εκκρίνεται. Η ωκυτοκίνη που είναι η ορμόνη της αγάπης και της αγκαλιάς. 

Πώς εφαρμόζεται η karezza;

     Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμογής της karezza. Ο Lloyd στο βιβλίο του δίνει έμφαση στην ανάγκη για ησυχία, ζεστασιά, χαλάρωση και αγάπη αντί για πάθος. Αναφέρει και της εξής οδηγίες. Ξεκίνα με το χάδι και τη λεκτική επικοινωνία μέσα από τη λέξη ‘σε αγαπάω’ καθώς και εκφράσεις ομορφιάς και καλοσύνης. Κατά τη διάρκεια της συνουσίας, το άγγιγμα είναι απαλό και εστιάζει στην ένωση των σεξουαλικών συντρόφων.

     Οι συνήθεις θέσεις κατά την karezza είναι να ξαπλώνουν δίπλα δίπλα ή ο ένας πάνω στον άλλον. Η διείσδυση πρέπει να είναι αργή και ο σκοπός είναι να αποφευχθεί ο οργασμός. Αυτό παρατείνει την σεξουαλική εμπειρία και ενισχύει την επικοινωνία και το μαγνητισμό μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων.

    Κατά τη διάρκεια της karezza εφαρμόζονται μερικές από τις παρακάτω συμπεριφορές σύνδεσης:

 • χαμόγελο με οπτική επαφή
 • επαφή δέρμα με δέρμα
 • οπτική επαφή αρκετών λεπτών
 • ακούστε προσεκτικά τον σύντροφο σας
 • συγχωρέστε τον εαυτό σας ή τον σύντροφο σας για λάθη ή ανυπακοή
 • συγχρονίστε τις αναπνοές σας
 • φιληθείτε με τα χείλια και τη γλώσσα
 • χαιδέψτε τα κεφάλι και το σώμα
 • κρατηθείτε αγκαλιά για τουλάχιστον μισή ώρα
 • αισθανθείτε τον καρδιακό ρυθμό του συντρόφου σας
 • τοποθετήστε απαλά το χέρι στα γεννητικά όργανα

Τι να γνωρίζετε για την εφαρμογή της karezza;

    Σε αντίθεση με την παραδοσιακή σεξουαλική επαφή, ο τελικός στόχος δεν είναι ο οργασμός αλλά η επικοινωνία με το σύντροφο σας. Η karezza μπορεί να είναι δύσκολη για αυτούς που δεν την έχουν ξαναδοκιμάσει. Όμως είναι απλή. Και επειδή είναι τόσο απλή μπορεί εύκολα κάποιος να την υπεραναλύσει, πράγμα που την κάνει μια αγχωτική και όχι χαλαρωτική εμπειρία.

     Οι ειδικοί προτείνουν τη δοκιμή της μεθόδου για τουλάχιστον 3 εβδομάδες και μετά να ελέγχεται η επίδραση της στην σεξουαλική ζωή. Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για το τέλειο αποτέλεσμα. Ίσως να αισθανθείτε απογοήτευση προσπαθώντας να αποφύγετε τον οργασμό. θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί και σιγουρευτείτε ότι επικοινωνείτε με το σύντροφο σας.

Σημαντική σημείωση

     Η προσπάθεια κάθε νέας σεξουαλικής τεχνικής μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και προκλητική. Η karezza είναι πολύ διαφορετική από τους περισσότερους τύπους σεξουαλικών επαφών.Γι αυτό προτείνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι ασκούμενοι ισχυρίζονται ότι είναι πιο ικανοποιητική από τα παραδοσιακά είδη σεξουαλικής επαφής όπου ο οργασμός είναι το τελικό αποτέλεσμα.

     Θα καταλάβετε ότι η karezza είναι κατάλληλη για εσάς μόνο αν τη δοκιμάσετε. Φροντίστε να πάτε τα πράγματα αργά και να διατηρείτε καλή επικοινωνία με τον σύντροφο σας. Πρέπει να σκέφτεστε τις ανάγκες σας αλλά και τις ανάγκες του άλλου. Θυμηθείτε πάντα να ζητάτε συγκατάθεση, ανεξάρτητα από το φύλο σας. 

Σημείωση: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, χωρίς την αναφορά της πηγής άντλησης του άρθρου.