Αρχική » Επικαιρότητα » Εκπομπή Υγείας *Kudos of woman* Τι είναι Μαιευτική Βία μας απαντά η δικηγόρος Ράνια Πιτένη.

Εκπομπή Υγείας *Kudos of woman* Τι είναι Μαιευτική Βία μας απαντά η δικηγόρος Ράνια Πιτένη.

Ονομάζομαι Ράνια Πιτένη και είμαι 40 ετών, μάχιμη Δικηγόρος στην πόλη του Αγρινίου εδώ και 18 περίπου έτη και μητέρα δύο παιδιών 6 και 8 ετών.

Τα παιδιά μου ήρθαν στην ζωή το μεν πρώτο με ΑΝΑΙΤΙΑ καισαρική τομή και το δεύτερο με ΦΥΤΜΑΚ μετά από ακριβώς δύο χρόνια.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ως πρωτοτόκος απευθύνθηκα σε μαιευτήρα στην Πόλη μας με «καλές συστάσεις». Δυστυχώς η προσέγγισή του ήταν υπερβολικά Ιατρικοποιημένη. Μέσα σε λίγα λεπτά σου δημιουργείτο η αίσθηση ότι η εγκυμοσύνη είναι μια «ασθένεια» και ότι πρέπει να ζείς υπό ειδικές συνθήκες. Μου χορηγήθηκαν φάρμακα για τα οποία δεν προηγήθηκε ο απαιτούμενος ιατρικά εργαστηριακός έλεγχος (όπως έμαθα αργότερα) τα οποία χορηγούνται εν είδη «φασόν» στις πρωτοτόκες , τα οποία όμως επειδή ακριβώς ήταν ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ στην περίπτωση μου, μου προκάλεσαν σοβαρές παρενέργειες οι οποίες κατέστησαν την εγκυμοσύνη μου ένα μαρτύριο – ευτυχώς όμως δεν είχαν αρνητικές συνέπειες στο παιδί.

 

Για την ακρίβεια παρουσίασα οίδημα σε όλο μου το σώμα από τον δεύτερο μήνα, με αποτέλεσμα να έχω ΦΡΙΚΤΟΥΣ πόνους και στα δύο μου χέρια (ΣΎΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΊΟΥ ΣΩΛΉΝΑ) μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης αλλά και μετά , να μη μπορώ να κρατήσω το μωρό για πάνω από τρια λεπτά , αφού τα χέρια μου μούδιαζαν και έχανα αίσθηση επαφής.

Αλλαζοντας γιατρό -από ένστικτο- απευθύνομαι σε άλλο επαγγελματία υγείας όπου από την αρχή ξεκαθαρίζεται ότι καισαρική θα γίνει μόνο σε περίπτωση ζητήματος υγείας εμού ή του παιδιού καθώς θέλω να γεννήσω φυσιολογικά. Τελικά και ενώ είχα διαβεβαιωθεί προς τούτο ότι έτσι θα γίνει , στις 39 εβδομάδες οδηγούμαι σε (Υποτιθέμενη) ΠΡΟΚΛΗΣΗ χωρίς καμμία ιατρική ένδειξη και τελικά με συνοπτικές παραπλανητικές διαδικασίες σε καισαρική.

Το παιδί μου το πήρα αγκαλιά μετά από δύο ώρες. Ήμουν σε κατάσταση ΣΟΚ και μου πήρε πολύ χρονο να «συνδεθώ» μαζί του. Τα παιδί ήταν κατι «ΞΕΝΟ» κάτι που φοβόμουν να παρω στην αγκαλιά μου… Οι πόνοι από την καισαρική , οι βιολογικοί, χρειάστηκε ένας χρόνος να υποχωρήσουν. Το ψυχικό τραύμα όμως, η οργή και η βίαιη θλίψη, ότι με χειρουργήσανε χωρίς λόγο, ότι μου είπαν ΨΕΜΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑ ΔΟΛΙΩΣ, ΌΤΙ ΠΑΡΑΒΙΆΣΤΗΚΕ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΤΈΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΉΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΟΤΙ ΟΤΙ, ΟΤΙ……

Αυτά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΒΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ. ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. Είναι ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Το Vbac, στο δέυτερο παιδί μου υπήρξε εμπειρία και διεργασία θεραπευτική σε όλα τα επίπεδα. Βιολογικά, καθώς ο Οργανισμός μου έκανε το reboot που δεν είχε κάνει ποτέ μετά την καισαρική, ΑΛΛΆ και ψυχολογικά , ΑΦΟΎ , ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ , ΔΗΛΑΔΉ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ

Την καισαρικη μου δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω ποτέ. Την γέννα μου , 19 ώρες τοκετό, θα την ξαναζούσα 1000 φορες. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ, ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Διαβάστε επίσης

Κατεβάστε δωρεάν με την εγγραφή σας το e-bοοκ "Οι Επιπλοκές της Επαναληπτικής Καισαρικής"

Λίγα λόγια για εμένα

0
Scroll to Top

Σημαντική

ενημέρωση

Το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας.