Κέικ καρότου

Γράφει η Αλεξάνδρα Γώγου, Μαμά και Μαγείρισσα

Χρήσιμες συμβουλές για ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο και μια συνταγή:

Γράφει η Αλεξάνδρα Γώγου, Μαμά και Μαγείρισσα

Ξεκίνησε το σχολείο και ακόμα σπάμε το κεφάλι μας με το ερώτημα: «Τι να βάλω στο ταπεράκι του σνάκ, που να μην μου το φέρει πίσω και κατευθείαν στο κεφάλι;»

Κατ αρχάς, ότι και να είναι αυτό, θα πρέπει πρώτα να το έχει δοκιμάσει στο σπίτι, και να είναι επιβεβαιωμένο ότι το τρώει και του αρέσει!

Ένα άλλο τρικ, είναι να το φτιάξετε μαζί! Ω ναι! Θα γίνει η κουζίνα χάλια!  Όμως θα το έχετε διασκεδάσει και θα νιώσει και το βλαστάρι σας δημιουργικά! Βγάλτε πολλές φωτογραφίες γιατί οι στιγμές αυτές δεν ξανάρχονται!

Η εύκολη και υγιεινή λύση:

Ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση μαύρο…. αν το τρώει) διπλωμένο και μέσα να έχει:

-μέλι

-μαρμελάδα

-μέλι με φυστικοβούτυρο

Ξηρούς καρπούς (ωμούς) μια νόστιμη πρόταση είναι κάσιους με σταφίδες

Τόστ με τυράκι

Φρούτο

Μπορείτε όμως και, όταν έχετε χρόνο, να κάνετε την κουζίνα μέσα στα αλέυρια και να δημιουργήσετε!

Ιδού η πρώτη πρόταση! Καλή επιτυχία

Κέικ καρότου

Υλικά

150 γρ. ελαιόλαδο 
150 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. σταφίδες σουλτανίνες
200 γρ. τριμμένο καρότο (από 3 καρότα περίπου)
100 γρ. καθαρισμένα και χοντροσπασμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά μας και τα έχουμε όλα μπροστά μας!

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την Μπέικιν, το αλάτι, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο

Στο μπολ του μίξερ (η σε ένα μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός), χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη

Ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα, περιμένοντας να τα απορροφήσει το μίγμα

Σταματάμε το χτύπημα, και ρίχνουμε με την μία το μείγμα αλευριού

Χτυπάμε σιγά σιγά (μην μας πετάξει τα αλεύρια παντού) μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι από το μείγμα, οπότε και ξαναδυναμώνουμε την ένταση του μίξερ

Έπειτα, προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη, το ξύσμα πορτοκάλι, τα καρύδια και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε ελαφρά

Βρέχουμε και τσαλακώνουμε μία λαδόκολλα, και την τοποθετούμε στην φόρμα του κέικ

Ρίχνουμε όλο το μείγμα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά (χωρίς να ανοίγουμε τον φούρνο)

Και ΕΤΟΙΜΟ!  (Μη φάτε ακόμα καίει!)

Διατηρείται εκτός ψυγείου, για 5-6 μέρες…. αν και το κόβω να φαγωθεί τις πρώτες 2!

Κολατσιό για το σχολείο, μετά την δραστηριότητα, τσιμπολόγημα για όλη την οικογένεια καθώς πέρνα από δίπλα… δεν θα μείνει ψίχουλο!

Κρατάτε γερά μανούλες! 18 χρονάκια μείνανε μέχρι να τελειώσουν το πανεπιστήμιο! Περνάνε γρήγορα και δεν ξαναγυρνάνε! Γι αυτό απολαύστε το!