Τρουφομπάρες

της Ειρήνης Γεωργίας Γκανασούλη Mamangelic

 

(άνευ ζάχαρης, άνευ γαλακτοκομικών, άνευ αυγού και άνευ γλουτένης!)

Υλικά (περ. 15 μικρά μπαλάκια ή 5 μπάρες)

  • 10 βασιλικοί χουρμάδες medjool (αν είναι ξεροί μουλιάστε τους σε νερό για περίπου 3 ώρες, αν είναι μαλακοί τους βάζετε όπως είναι, ιδανικά οι φρέσκοι είναι αφρός!)
  • 3 κ. γλυκού κακάο
  • 3 κ. γλυκού λάδι καρύδας (προαιρετικό αλλά εχει την ιδιότητα να σφίγγει το μίγμα όταν κρυώσει συν ότι είναι σούπερ θρεπτικό!)
  • 6 κ. γλυκού τριμμένη καρύδα/ινδοκάρυδο
  • 20 αμύγδαλα ή μείγμα ξηρών καρπών της αρεσκείας σας (έχω δοκιμάσει με αμύγδαλα+κάσιους+φουντούκι, τέλειο!)
  • προαιρετικά σποράκια /εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλεντεράκι μας με τα μαχαίρια όλα μας τα υλικά και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα (προσοχή, αν είναι πολύυυυ σφιχτό το μίγμα μας προσθέτουμε 1-2 κ. γλυκού νερό ή λιωμένο λάδι καρύδας. Αυτό θα έχει συμβεί επειδή δεν είναι καλά μουλιασμένοι οι χουρμάδες).
Πλάθουμε είτε σε μορφή μπάρας είτε σε μπαλάκια – τρουφάκια (αν τα κάνουμε τρουφάκια ρολάρουμε πάνω σε τρίμμα καρύδας ή κακάο!
Διατηρούμε ιδανικά στο ψυγείο (δε παθαίνει κάτι και εκτός, απλά είναι πιο  ωραία στο ψυγείο!).

Καλή επιτυχία!

Θέλετε κι άλλες συνταγές;

Δείτε επίσης:Η..σοκολάρτα!Smoothie για… γερά στομάχια