Η..σοκολάρτα!

της Ειρήνης Γεωργίας Γκανασούλη Mamangelic

Η..σοκολάρτα! (by Mamangelic.com)

Η σοκολάρτα μου! (άνευ γλουτένης)

Υλικά (για 2 μικρές ταρτιέρες διαμέτρου 12 εκατοστών )

Για τη βάση

  • 1 κούπα ξηροί καρποί ( φουντόυκια, κάσσιους και καρύδια)
  • 1 κ. σούπας κακάο
  • 4 χουρμάδες (προτιμώ βασιλικούς – Medjool)

Για τη γέμιση

  • 200γρ. γάλα καρύδας ( η συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας είναι εδώ ) ή ζωικό (αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο)
  • 1 1/2 κ. σούπας μέλι
  • 1κ. σούπας κοφτή κακάο
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγο εκχύλισμα βανίλλιας ή σπόρους βανίλλιας
  • 2 φύλλα ζελατίνης (προτιμάμε καλής ποιότητας, για νηστίσιμη αντί για ζελατίνη χρησιμοποιούμε άγαρ άγαρ)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μαζί με το κακάο και τους χουρμάδες για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι σχηματίζεται μια υποτυπώδης ζύμη.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση στην ταρτιέρα μας και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και να κρυώσει..
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα καρύδας κρύο και ρίχνουμε τα δύο φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν, ζεσταίνουμε το γάλα για να λιώσουν (δε το βράζουμε!) και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα το κακάο, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν ( εγώ τα χτυπάω λίγο με το μίξερ χειρός για να διαλυθεί καλά το κακάο).
Αφήνουμε 5-10 λεπτάκια να κρυώσει το μείγμα μας και το προσθέτουμε στην βάση, στην ταρτιέρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.
Απολαύστε την!
Καλή επιτυχία!

Θέλετε κι άλλες συνταγές;

Δείτε επίσης: ΤρουφομπάρεςSmoothie για… γερά στομάχια